Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Milka100

Zadanych pytań: 76

27.05.2014 09:39

Jak najlepiej podgrzewać kotlety, devolaye, klopsy i inne mięsa aby były miękkie a nie suche i tłuste???

Najlepsze odpowiedzi (3)

Klausia

Zadanych pytań: 251

27.05.2014 10:39

Podczas podsmażania podlej je nieco wodą i najlepiej przykryj pokrywką :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.05.2014 15:03

wlewam na patelnię na koniec smażenia 2 łyżki wody i lub bulionu przykrywam pokrywką:)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.05.2014 16:42

ja też w piekarniku podgrzewam

Odpowiedzi (29)

Janina

Zadanych pytań: 159

27.05.2014 09:59

Mam specjalną patelnię taka ciężka i stara ale pewnie żeliwna, jest idealna do odgrzewania wszystkiego bez tłuszczu. Napoczątek podgrzewam, wkładam zawartość, skręcam do minimum, przykrywam pokrywką i odgrzewa się wsystko co smażone super i bez dodatkowego tłuszczu. Jeżeli wymaga, można dać parę kropel wody i przykryć;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.05.2014 10:01

czasami podgrzewam po prostu w piekarniku;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.05.2014 10:01

czasami podgrzewam po prostu w piekarniku;)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

27.05.2014 10:03

Podgrzewam zawsze w piekarniku. Układam wszystko w żaroodpornym naczyniu i wkładam do dobrze nagrzanego piekarnika - nie przykrywam bo wtedy mięso się zaparza i nie jest smaczne.

drmaciej

Zadanych pytań: 6

27.05.2014 10:05

wrzucam do piekarnika, albo gdy mam sos to w nim podgrzewam

Malinka

Zadanych pytań: 302

27.05.2014 10:08

Ja podgrzewam, tak jak większość, w piekarniku. To chyba jedna z lepszych metod :)

Niebieska

Zadanych pytań: 4

27.05.2014 10:14

ja odgrzewam w mikrofali

Alex_M

Zadanych pytań: 119

27.05.2014 10:23

podgrzewam pod przykryciem w mikrofalówce

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

27.05.2014 10:28

ja staram się robić tyle kotletów (typu schabowe, devolaye) ile potrzeba mi na jeden raz, w większej ilości robię mięsa w sosie , bo takie podgrzewane nie są suche

pestka

Zadanych pytań: 424

27.05.2014 11:28

ja na patelni podlewam wodą i przykrywam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak