Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kamilaj

Zadanych pytań: 12

16.01.2014 15:41

jak obrać skórkę z orzechów włoskich?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

16.01.2014 15:45

zanurz je w gorącej wodzie

Cranberry

Zadanych pytań: 34

16.01.2014 15:47

ze świeżych odchodzi w rękach z suchych nigdy nie ściągałam

Róża1

Zadanych pytań: 7

16.01.2014 15:47

nie obieram jej:-)

Odpowiedzi (28)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.01.2014 15:43

chyba nie ma sposobu ,ja obieram paznokciami

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

16.01.2014 15:44

może trzeba je podprażyć,mnie ona nie przeszkadza:)

Romanowka

Zadanych pytań: 28

16.01.2014 15:46

obiera się ze świeżych orzechów z suszonych nie trzeba

Niki22

Zadanych pytań: 46

16.01.2014 15:49

ze świeżych łatwo sama obchodzi a z suchych nie ściągam :)

Iwona32

Zadanych pytań: 103

16.01.2014 15:50

oczywiście dziadek do orzechów zapewne pomoże:)

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.01.2014 15:57

Spróbuj je sparzyć wodą, ja tak z migdałami robię:):)

Seba

Zadanych pytań: 1313

16.01.2014 16:00

ja nie obieram

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

16.01.2014 16:02

nie wiem jak ci pomóc ale chyba jest jakies urządzenie do ubierania.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

16.01.2014 16:10

nie obiera się włoskich dojrzałych,tylko swieże, ale przy innych orzechach pomaga zanurzenie kilka minut we wrzątku, jeśli ci zależy na obraniu ich, możesz spróbować;

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

16.01.2014 16:12

Sparz je...to ciężka sprawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak