Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kamilaj

Zadanych pytań: 12

16.01.2014 15:41

jak obrać skórkę z orzechów włoskich?

Odpowiedzi (28)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

16.01.2014 17:53

namoczyc lub wlozyc do piekarnika na kilka minut i potem skruszy sie sama

Stenka

Zadanych pytań: 467

16.01.2014 17:59

zalewam gotująca wodą, chwile moczę, a potem ściągam nożem lub paznokciem

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.01.2014 18:00

chyba wrzątek pomoże bo dziadek do orzechów to raczej nie jak ktoś napisał wyżej :)

Marta11

Zadanych pytań: 34

16.01.2014 18:29

jesli sie da to obieram

jasiek

Zadanych pytań: 1346

16.01.2014 18:46

najłatwiej po sparzeniu

Janina

Zadanych pytań: 159

16.01.2014 19:31

Nie znam sposobu na zdjęcie skórki z wysuszonych orzechów, nigdy nie ściągałam ;)

plocia

Zadanych pytań: 561

16.01.2014 20:39

Z orzechów się nie da, jedynie jak sparzysz je w gorącej wodzie to nie są wtedy takie gorzkie i oczyści się jakby ta skórka z paprochów.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

16.01.2014 21:01

palcami i paznokciami, z suszoną skórką będzie trudno, ale czasami przełamuję orzechy na mniejsze kawałki i wtedy ściągam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak