Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

leonowie

Zadanych pytań: 29

05.10.2015 11:08

jak przygotować jarmuż żeby nie był twardy? czy tylko gotowanie? ostatnio zrobiłam i strasznie był łykowaty.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

06.10.2015 21:16

Najlepszym wyjściem je go zblanszować

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

06.10.2015 19:42

Ja delikatnie blanszuję

Futka

Zadanych pytań: 2

05.10.2015 12:25

Najlepiej wyciąć łodygi i dalej dusić go tak jak szpinak. Świetne są także chipsy jarmużowe - smakowite i chrupiące :) Pozdrawiam :)

Odpowiedzi (24)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.10.2015 11:35

Ja robię jarmuż podobnie jak szpinak i wykrawam zgrubiałe łodygi. Jarmuż musi być młody bo wówczas jest najsmaczniejszy. Robię z makaronem, jadłam też pesto z jarmużu

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

05.10.2015 11:54

Też wycinam grubsze łodygi i najczęściej robię z niego chipsy, więc i tak jest chrupiący. Czasem też pesto z orzeszkami.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

05.10.2015 12:22

Styl przygotowania jest u mnie podobny - czyli wycinanie grubszej łodygi. Daję do dań z makaronem w formie pesto (blenderem rozdrabniam)

Janina

Zadanych pytań: 159

05.10.2015 13:05

Również wycinam zgrubienia i nerwy z liści;)

pestka

Zadanych pytań: 424

05.10.2015 13:34

Z większych liści które są twardsze, wycinam lub odrywam łykowate nerwy główne i duszę jak szpinak , czasami miksuję i dodaje do koktajli , smaczne są również gotowane na parze

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.10.2015 14:20

najlepiej go zblanszować :) nawet jeśli się będzie go zapiekać czy dusić na maśle

Renata9

Zadanych pytań: 329

05.10.2015 14:32

Najlepiej wykroić te grube części liści

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

05.10.2015 14:40

ja nigdy nie jadłam jarmuzu.smaczny jest?

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.10.2015 14:47

Ja robię tak samo jak @Bernadeta1

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.10.2015 15:03

Pierwsze co to wyciąć grube elementy. Podusić, blanszować, piec czy gotować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak