Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

leonowie

Zadanych pytań: 29

05.10.2015 11:08

jak przygotować jarmuż żeby nie był twardy? czy tylko gotowanie? ostatnio zrobiłam i strasznie był łykowaty.

Odpowiedzi (24)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

05.10.2015 16:04

musisz wykrawac grube łodygi

Jumper123

Zadanych pytań: 24

05.10.2015 17:13

wykrajamy te grube części liści

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.10.2015 19:54

albo go gotuję, albo blanszuję. Bez tego jest twardy niestety. Łodygi trzeba wyciąć.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

05.10.2015 21:44

Z większych liści które są twardsze, wytnij łykowate zgrubienia i nerwy. Do wyboru możesz : dusić,, gotować na parze, blanszować, piec.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

06.10.2015 00:24

do gotowania na parze nie wycinam grubych części łykowatych ,ale do duszenia i na koktajle wycinam

Habibi

Zadanych pytań: 690

06.10.2015 08:02

Do wywaru czy rosołu dodaję całe liście, ale do poprawek czy jarzynki wycinanie grube nerwy :) To jak z liśćmi kapusty przy zawijaniu gołąbków :) w końcu jarmuż to odmiana kapusty!

Róża1

Zadanych pytań: 7

06.10.2015 09:04

też tak postępuję jak wszycy powyżej wycinam zgrubiałe łodygi .

kasiaw

Zadanych pytań: 470

06.10.2015 13:03

Wycinam grube elementy i blanszuje

ilka01

Zadanych pytań: 6

07.10.2015 12:06

Twardsze części oddzielam przed przyrządzaniem potrawy

Ola1984

Zadanych pytań: 295

09.10.2015 08:42

Zawsze usuwam z jarmużu łykowate części. Dopiero potem poddaje obróbce - gotowaniu lub smażeniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak