Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

20.02.2014 22:32

Jak przygotowujecie formy do pieczenia chleba? Natłuszczacie, wysypujecie mąką, wykładacie papierem do pieczenia? Mam problem z wyciągnięciem chleba z foremki. Jak piekłam chleb na drożdżach to wszystko było w porządku. Lekko wychodził, jak wysmarowałam masłem i oprószyłam mąką.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Mniam

Zadanych pytań: 87

20.02.2014 22:33

Ostatnio chleb na zakwasie wyciągnęłam razem z powłoką nieprzywieralną! A dzisiaj walczę z papierem do pieczenia!

ElizaT

Zadanych pytań: 750

20.02.2014 22:53

Smaruje maslem i osypuje maka

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.02.2014 08:16

Foremkę smaruję olejem albo wykładam papierem

Odpowiedzi (28)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.02.2014 22:37

Formy do pieczenia ciast, czy biszkoptów, smaruję margaryną i obsypuję mąką, lub kaszą manną, lub bułką tartą, albo wykładam blachę papierem śniadaniowym.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.02.2014 22:47

Smaruję margatyną lub wykładam papierem

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.02.2014 22:49

moja mama jak piekła chleb to foremki smarowała olejem roślinnym i nigdy nie było problemu aby go wyjąć

pacpaw

Zadanych pytań: 266

20.02.2014 22:53

piekę tez chleb na samym zakwasie. Smaruję foremkę jedynie margaryną. Bez mąki, papierów czy innych dodatków. Wystarczy stuknąć blaszką i wychodzi.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

20.02.2014 23:01

silikonowej formy niczym nie smaruję a metalowe olejem cienko i mąką ciut oprószam,

Christopher

Zadanych pytań: 31

20.02.2014 23:10

Spryskuję foremki olejem i jest OK.Papieru raczej nie polecam bo się może za bardzo przykleić.

Renata9

Zadanych pytań: 329

21.02.2014 06:52

piekę w formach silikonowych, więc niczym nie smaruję

Romanowka

Zadanych pytań: 28

21.02.2014 07:01

tylko i wyłącznie smaruję olejem, dobrze wypieczony chleb po odwróceniu foremki wypada z niej :)

Janina

Zadanych pytań: 159

21.02.2014 07:10

Smaruję olejem , smalcem albo margaryną. Ważne jest dokładne zatarcie kącików. Nie wysypuję mąką ani nie wykładam papierem. Chlebek sam wypada z foremki bez problemu;)

ada.la

Zadanych pytań: 39

21.02.2014 07:24

ja formę smaruję olejem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak