Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

20.02.2014 22:32

Jak przygotowujecie formy do pieczenia chleba? Natłuszczacie, wysypujecie mąką, wykładacie papierem do pieczenia? Mam problem z wyciągnięciem chleba z foremki. Jak piekłam chleb na drożdżach to wszystko było w porządku. Lekko wychodził, jak wysmarowałam masłem i oprószyłam mąką.

Odpowiedzi (28)

Agnieszka-87-25

Zadanych pytań: 51

21.02.2014 07:37

natłuszczam słoniną

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

21.02.2014 07:37

dawniej smarowałam margaryną i opruszałam mąką, ale teraz zamiast mąki posypuję blaszkę bułką tartą

Aga-25

Zadanych pytań: 3

21.02.2014 07:43

słonina natłuszczam i mi wychodzi

Ankha

Zadanych pytań: 112

21.02.2014 07:44

Wykładam papierem, a boki czasem dla pewności smaruję olejem gdy papieru za mało

Ewelina1991

Zadanych pytań: 0

21.02.2014 07:52

olejem lub słonina natłuszczam i wychodzi bez problemu

norweska20

Zadanych pytań: 400

21.02.2014 08:22

smaruję olejem

Klausia

Zadanych pytań: 251

21.02.2014 09:18

ja smaruję foremkę olejem rzepakowym bądź oliwą za pomocą pędzelka, gdy nie zawsze tak robiłam, to miałam ten sam problem :)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

21.02.2014 09:37

U mnie różnie to bywa. Używam albo papier do pieczenia, albo smaruję foremkę olejem i tak wkładam ciasto albo po posmarowaniu foremki oprószam mąką albo otrębami. Zawsze chleb wychodzi ładnie w każdym przypadku.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

21.02.2014 09:39

smaruje smalcem formy to stary sposób stosowany u nas w roezinie

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.02.2014 09:40

chleba nie piekę w formie tylko na płycie marmurowej albo kamieniu do pizzy, a jak piekłam kiedyś w formie to natłuszczałam olejem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak