Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MarianM

Zadanych pytań: 30

14.09.2014 17:36

jak robicie idealną podstawową panierkę do kotleta - taką by nie odpadała, oraz by się nie przypalała podczas smażenia ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

14.09.2014 21:08

panieruję w jajku i bułce tartej - sprawdzonej lub domowej

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

14.09.2014 17:57

Mąka, jajko, bułka tarta w tej kolejności i panierka nie odchodzi :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

14.09.2014 18:40

obtaczam przyprawione kotlety w mące następnie w jajku i na końcu w bułce tartej lekko ją dociskając

Odpowiedzi (34)

Helena63

Zadanych pytań: 14

14.09.2014 17:46

wrzuć kawałek mięsa do mąki następnie do roztrzepanego jajka (z przyprawami), a na koniec obtocz w bułce tartej.należy pamiętać by panierować dokładnie.kiedyś gdy mięso dociskałam do mąki czy też bułki tartej pamiętam że wtedy panierka odchodziła od mięsa.dlatego najlepiej tak nie robić.mięso panieruję zawsze tuż przed smażeniem.

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.09.2014 17:52

do roztrzepanego jajka dodaję przyprawy, następnie w tym jajku maczam kotleta, a następnie w bułce tartej obtaczam; robię to tuż przed smażeniem mięsa

Helena63

Zadanych pytań: 14

14.09.2014 17:53

Jeszcze coś o czym zapomniałam.Zamiast tradycyjnej panierki warto użyć płatków kukurydzianych (rozkruszonych) lub orzechów zmielonych lub bardzo drobno posiekanych.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

14.09.2014 18:36

Ja zawsze kotlety daję do roztrzepanego jajka z przyprawami a następnie do bułki tartej lub płatków kukurydzianych i panierka mi nie odchodzi

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.09.2014 18:54

obtaczam w jajku potem w bułce tartej tuż przed smażeniem i nigdy nie odpada i się nie przypala

gibli

Zadanych pytań: 20

14.09.2014 19:01

W pierwszej kolejności obtaczam kotleciki w mącę, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju czy oliwie i jest wszystko ok:)). U nas zawsze robimy swoją bułkę tarta, ale jeśli nie mamy bo akurat się skończyła to używamy kupnej i też nic się nie dzieje)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

14.09.2014 19:01

robię jak kilka osób wyżej, czyli mąka, jajko, bułka tarta; bułkę lekko wklepuję w mięso

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.09.2014 19:14

ja panieruję w jajku a potem w bułce, mąkę odstawiłam jakiś czas temu. Nigdy mi nie odpada, właśnie panierowałam grzyby sowy, zawsze dociskam panierkę, smaże na rozgrzanym oleju, nie na mocnym ogniu bo wtedy się przypali. Może to kwestia patelni dobrej, nie wiem jaka masz

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

14.09.2014 19:28

panieruję w mące, rozbełtanych jajkach z przyprawami i bułce tartej.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

14.09.2014 19:44

Mąka, potem jajko, potem bułka - aby paniera nie odchodziła trzeba kłaść na bardzo gorąca patelnie, olej/smalec ma być gorący, aby kotlety się nie lepiły. Gorzej jest z tłuszczem typu margaryna, niektóre margaryny zawierają substancje, które też powodują, że paniera przywiera do patelni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak