Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Noruas

Zadanych pytań: 232

23.09.2014 19:19

Jak robicie krem żeby był bardzo aksamitny? Zblenderowałam warzywa, ale mam grudki. Sosy przecieram przez sitko, ale przy tej metodzie będę miała dużo "odrzutów". Macie inne pomysły>

Odpowiedzi (35)

gosia56

Zadanych pytań: 466

24.09.2014 10:40

zawsze używam blendera ;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.09.2014 11:54

Kiedy zależy mi na aksamitnym kremie (np. dla małego dziecka) wtedy przecieram przez sitko, bo tylko ta metoda oddzieli wszelkie niedomiksowane kawałki. Ale wydaje mi się, że dla dorosłych osób to nie jest aż tak istotne, aby zupa była aksamitna - może masz nieostre końcówki (noże) w blenderze? Lepiej i skuteczniej miksuje blender z dużym dzbankiem, ponieważ zupa przy okazji miksowania cały czas się miesza bardzo energicznie i szybciej (niż końcówką typu żyrafa) miksuje właśnie gładkie kremowe zupy czy musy owocowe. A jeszcze taki dzbanek z funkcją mielenia kostek lodu idzie jak tajfun :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

24.09.2014 11:54

też blenduję z przerwami , aż uzyskam zadowalającą konsystencję :-)

caralajna

Zadanych pytań: 435

24.09.2014 11:59

musi być dobry sprzęt, i trzeba cierpliwości..

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

24.09.2014 12:51

dolej troche bulionu lub wody ( stopniowo) i krem wyjdzie ci aksamitny; jak jest za mało wody to wtedy są grudki bo proporcje masy warzywnej do bulionu są większe niż blender jest w stanie przemielić

wyattearp

Zadanych pytań: 102

24.09.2014 13:44

za krótki czas miksowania

Helena63

Zadanych pytań: 14

24.09.2014 16:40

pogotuj je jeszcze chwilkę i jeszcze raz zblenderuj

Seba

Zadanych pytań: 1313

24.09.2014 18:07

Moze zbyt krótko blendujesz??

Motorek

Zadanych pytań: 1446

24.09.2014 18:41

aby pozbyć się grudek to najlepiej przetrzeć przez sitko

Cranberry

Zadanych pytań: 34

24.09.2014 18:50

Blenduję do skutku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak