Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

juuusta

Zadanych pytań: 29

04.08.2013 10:07

Jak robicie pieczeń? Marynujecie i potem w rękawie, czy najpierw obsmażacie czy jeszcze inaczej?

Odpowiedzi (23)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.08.2013 10:38

roznie :) marynuje, czasem obsmazam a czasem nie. pieke w rekawie albo dusze w rondlu

Stenka

Zadanych pytań: 467

04.08.2013 10:42

najpierw zawsze marynuję, potem piekę w rękawie albo w brytwannie od czasu do czasu przekręcam i podlewam

Ola1984

Zadanych pytań: 295

04.08.2013 11:38

Pieczeń marynuję długo (przez min. 12 godzin) potem piekę w piekarniku w wysokiej temp. przez 10-15 minut, i zmniejszam temp. do 160 stopni i piekę długo. Na 1 kg mięsa przeznaczam około 1- 1 godz 15 min. Po upieczeniu daję pieczeni odpocząć przez ok. 20 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły, dzięki temu pieczeń będzie soczysta.

joanna30

Zadanych pytań: 50

04.08.2013 11:53

Zwykle marynuje i później piekę w rękawie lub zawinięta w folie aluminiową.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

04.08.2013 12:17

tak jak większość,marynuję a póżniej pieczeznie albo na grilla

msmors

Zadanych pytań: 91

04.08.2013 12:19

marynuję i piekę w rękawie

migotka28

Zadanych pytań: 20

04.08.2013 12:21

marynuje a potem piękę w naczyniu żaroodpornym

AnaSt

Zadanych pytań: 39

04.08.2013 13:29

Marynuję,potem piekę w rękawie, żeby była soczysta a na końcu kilkanaście minut piekę w naczyniu żaroodpornym

pestka

Zadanych pytań: 424

04.08.2013 14:04

nacieram ziołami i piekę w naczyniu żaroodpornym w ppiekarniku

marta1371

Zadanych pytań: 563

04.08.2013 14:32

Marynuję pieczeń minimum 12 godzin,a potem piekę w rękawie lub w naczyniu żaroodpornym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak