Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

aisza1

Zadanych pytań: 125

29.09.2013 11:30

jak robicie placki ziemniaczane to odlewacie wodę po starciu ziemniaków? bo ja się niedawno dowiedziałam, że powinno się nadmiar wody odlać wtedy placki wychodzą bardziej chrupiące.

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.09.2013 11:32

nigdy nie odlewam wody a zresztą to zalezy duzo od odmiany ziemniaka

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.09.2013 11:33

Jak ziemniaki mają dużo wody to trochę odlewam

Dorota59

Zadanych pytań: 950

29.09.2013 13:05

ja nie odlewam, nie mam nadmiaru soku

Odpowiedzi (28)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

29.09.2013 11:33

Wszystko zależy od gatunku ziemniaków, czasem jest dużo wody, a czasem odrobina, nigdy jednak jej nie odlewam, jeśli trzeba to dodaję więcej mąki :)

miszelka

Zadanych pytań: 45

29.09.2013 11:36

A ja odlewam, ale rzeczywiście ilość soku zalezy od odmiany.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.09.2013 11:37

Jedynie czasami, kiedy jest jest dosyć dużo, to odlewam

Izabela9

Zadanych pytań: 25

29.09.2013 11:37

Ja wode zawsze odlewam, albo wręcz odciskam ziemniaki, wtedy nie muszę dodawać mąki lub daję tylko troszkę.

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.09.2013 11:38

nie odlewałam do tej pory wody, ale chyba cenna Twoja rada

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

29.09.2013 11:40

nigdy nie odlewałam :)

Janina

Zadanych pytań: 159

29.09.2013 11:46

Nie odlewam, ale mam dobre ziemniaki i nie zbiera mi się woda;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

29.09.2013 11:53

Moja mama tak robi, ja akurat nie.

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

29.09.2013 12:03

jak jest dużo to odlewam a poza tym ubijam jajka zanim dołożę do ciasta wtedy placki są bardziej chrupiące

borgia

Zadanych pytań: 89

29.09.2013 12:08

Gdy tarłam ręcznie to tego nie robiłam. Teraz przeciskam przez sokowirówkę, i o ile sok z cebuli ląduje w misce z całą resztą, o tyle sok z ziemniaków zbieram osobno, po czym po odstaniu wylewam. W masie ląduje osiadła mąka. Mam wrażenie, że ziemniaki tak nie ciemnieją - wszystkie placki są znacznie apetyczniejsze przede wszystkim z wyglądu. Może to jednak jedynie wrażenie, ale dla mnie to lepsze wersja. Aaaa... ile wody w ziemniakach się mieści wtedy doskonale widać ;).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak