Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

14.08.2014 15:02

Jak wyjmujecie upieczone babki z formy? Mam taką zwykłą średnicę około 20 cm.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Seba

Zadanych pytań: 1313

14.08.2014 19:11

ja też mam formę silikonową i nie mam z wyciągnięciem problemu

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.08.2014 21:03

Silikonowej niczym nie smaruję,wcale nie natłuszczam, przed pierwszym użyciem po dokładnym umyciu przetarłam lekko olejem i tyle,a babki z niej na prawdę same wychodzą.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.08.2014 16:44

Mam foremkę silikonową i babki z niej same wychodzą po przewróceniu do góry dnem,natomiast foremki metalowe zawsze dokładnie smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą lub kaszą manną.

Odpowiedzi (29)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

14.08.2014 15:33

kładę blaszkę na mokrą ścierkę i jak przestygnie ciasto to puknę ze 2 x w denko i ciasto wychodzi samo, czasem trzeba wokół rantu nożem sobie wspomóc jak ciasto np z owocami przyklei śię do blaszki

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

14.08.2014 15:53

Ja kładę na tackę ściereczkę, odwracam babkę i jak miałam dobrze wysmarowaną formę to wychodzi bez problemu

paula191919

Zadanych pytań: 54

14.08.2014 15:56

A widzicie.... Mi dziś z 3 form, jedynie jedna taka ładna wyszła, a reszta z ubytkami ; ( Ale dzięki za pomoc ; ))

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

14.08.2014 16:05

musisz dobrze wysmarować i oprószyć formę , po upieczeniu jak odwrócisz powinna ładnie sama odejść

paula191919

Zadanych pytań: 54

14.08.2014 16:15

Wiktoria29 staram się tak robić zawsze...ale tym razem tak ładnie nie wyszła.....

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.08.2014 16:54

zazwyczaj piekę w silikonowych i z nich same babki wychodzą :-)

Christopher

Zadanych pytań: 31

14.08.2014 17:01

Blaszkę trzeba trochę natłuścić i dobrze obsypać np.bułka tartą,kaszka.Po upieczeniu ,jeżeli jest problem przejechać nożem wokół brzegu ,aż do spodu ,no i wilgotna ściereczka pod spód.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

14.08.2014 17:06

Ja grubo smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. Nie ma problemu z wyjęciem.

pestka

Zadanych pytań: 424

14.08.2014 17:06

foremki bardzo dokładnie smaruję tłuszczem i oprószam bułka tartą, czasami dodatkowo wokół ścianek foremki "przejeżdżam" nożem i ładnie wychodzi

Janina

Zadanych pytań: 159

14.08.2014 17:15

Jak dokładnie wysmarujesz formę i wysypiesz tartą bułką, to wypada bez problemu, ja tak robię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak