Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

14.08.2014 15:02

Jak wyjmujecie upieczone babki z formy? Mam taką zwykłą średnicę około 20 cm.

Odpowiedzi (29)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

14.08.2014 17:22

Silikonowe są najlepsze do skomplikowanych kształtów, jak no babki. Bardzo ładne i kształtne wychodzą.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

14.08.2014 17:25

jak babka przestygnie kładę na formę duży talerz i odwracam do góry dnem babka sama wychodzi

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.08.2014 18:13

robię podobnie jak Grazyna0211 tylko jeszcze przed wyjęciem wkoło obkrawam nożem aż do dna

kuklik

Zadanych pytań: 604

14.08.2014 18:16

dobrze natłuścić i mokra ściereczka do okoła

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.08.2014 18:32

mokrą ściereczkę przykładam do formy, chwilę czekam, opłykuję i wychodzi. Ale zdarza się że opornie niestety. Wtedy nożem sobie pomagam i obkrawam bakę

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.08.2014 18:45

Mi bez problemu sama wychodzi

gibli

Zadanych pytań: 20

14.08.2014 18:54

robię podobnie jak reszta osób:) dobrze natłuszczona blaszka i dobrze posypana np bułką tartą, jak ma opory lekko ja opukuję, jak na razie metoda sie sprawdza:)

adelajda

Zadanych pytań: 234

14.08.2014 18:58

piekę w formie silikonowej, bardzo łatwo wychodzi babka

halina17

Zadanych pytań: 271

14.08.2014 19:52

Odwracam formę do góry dnem i babka bez problemu" wychodzi".

paula191919

Zadanych pytań: 54

14.08.2014 20:55

A Formę silikonową też bierzecie masłem i bułką tartą?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak