Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Iwona32

Zadanych pytań: 103

23.11.2013 15:56

Jak zrobić bitą śmietanę ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

23.11.2013 15:59

śmietankę 30-36 % dobrze schłodzić i ubijać mikserem do uzyskania gęstej masy(nie za długo aby nie zrobić masła),pod koniec można dodać 1 łyżkę cukru pudru:)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

23.11.2013 16:04

30% śmietanę,schłodzona ubijać mikserem do skutku

Janina

Zadanych pytań: 159

23.11.2013 16:12

Ubijam 30% z cukrem pudrem i cukrem waniliowym;)

Odpowiedzi (27)

Renata9

Zadanych pytań: 329

23.11.2013 15:58

najlepiej mikserem, śmietana musi być wysokoprocentowa

idealme

Zadanych pytań: 62

23.11.2013 15:59

dobrze ubijać trzepaczką albo mikserem, co wygodniej

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

23.11.2013 16:02

ja ubijam z cukrem waniliowym śmietankę 30%

Danka

Zadanych pytań: 2

23.11.2013 16:12

schodzoną śmietanę do deserów ubijam mikserem

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.11.2013 16:18

schłodzoną śmietanę 30% ubić z cukrem mikserem

Laila2786

Zadanych pytań: 74

23.11.2013 16:20

ubijam mikserem dobrze schłodzoną śmietankę 30% z dodatkiem cukru pudru.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

23.11.2013 16:28

Schłodzoną dobrze śmietanę 30-36 % ubić z cukrem kryształem/pudrem/waniliowym mikserem elektrycznym na wysokich obrotach, aż do uzyskania pożądanej gęstości.

MagdaXXX

Zadanych pytań: 318

23.11.2013 16:35

śmietana 36 % jest najlepsza

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

23.11.2013 16:36

Ja ubijam schłodzoną śmietanę 30% mikserem, dodając małą szczyptę soli i cukier :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.11.2013 16:36

śmietana 36 % chłodzę w lodówce, taka ze sklepu prosto się nie nadaje. Dodaję cukier waniliowy, i cukier puder i ubijam mikserem na wysokich obrotach pod koniec.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak