Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Iwona32

Zadanych pytań: 103

23.11.2013 15:56

Jak zrobić bitą śmietanę ?

Odpowiedzi (27)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

23.11.2013 19:04

Schłodzona 30% śmietanę ubijam z 2 łyżkami cukru pudru

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

23.11.2013 19:16

po prostu ubijać trzepaczką albo mikserem mocno schłodzoną śmietankę 30 albo 36 procent. Kiedy zgęstnieje i nabierze puszystości można dosłodzić, dodać np. trochę wanilii i jeszcze chwilkę ubijać, ale nie za długo żeby jej nie przebić i żeby nie zrobić masła

Motorek

Zadanych pytań: 1446

23.11.2013 20:09

ubijasz słodzoną śmietanę wysoko procentową na szybkich obrotach z cukrem

rjustysia

Zadanych pytań: 190

23.11.2013 20:20

Można ubić śmietanę ręcznie, tzn trzepaczką lub rózgą albo mikserem. Świetny jest tzw saturator, wystarczy wlać śmietanę do środka i wyciskać :) Śmietana do ubicia powinna być schłodzona i mieć minimum 30% tłuszczu.

Michał2

Zadanych pytań: 32

23.11.2013 21:23

śmietanka musi być schłodzona i najlepiej 30 % ubijamy mikserem, trzepaczką

Barbara777

Zadanych pytań: 38

23.11.2013 21:32

zimną śmietankę 30% ubijasz mikserem lub ręcznie

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

23.11.2013 22:36

dla mnie najlepsza ze śmietany 30%

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak