Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MarianM

Zadanych pytań: 30

14.03.2016 18:13

Jak zrobić idealna bezę ? Piekę sernik z bezą pięknie mi beza rośnie wył. piekarnik i niezależnie czy zostawię w uchylonym, czy wyciągnę ciasto - beza mi opada i robi się podeszwa.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Madzai

Zadanych pytań: 7

14.03.2016 21:51

Ja nie dodaję nic do bezy oprócz odrobiny soli i cukry (według uznania), bardzo długo ubijam, aż jest mega sztywna i nigdy podczas pieczenia nie opada ;) powodzenia!

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.03.2016 10:31

ja zawsze dodaję trochę mąki ziemniaczanej, octu i bardzo dobrze ją ubijam. Cukier dodaję stopniowo i ubijam tak długo aż się rozpuści. Robiłam tylko na szarlotce i nigdy mi nie opadła. Piekę na termoobiegu 120 stopni.

Czyki

Zadanych pytań: 72

15.03.2016 11:50

Podstawa to cukier zwykły nie puder, dobrze ubić tak że jak weźmiemy w palce nie czuć cukru, wtedy dodaje mąkę ziemniaczaną.

Odpowiedzi (27)

Ela427

Zadanych pytań: 12

14.03.2016 19:05

ja do ubitych białek z cukrem dodaję odrobinę mąki ziemniaczanej tak np.na 4białka płaską łyżkę mąki i pod koniec pieczenia podsuszam bezę wychodzi krucha i nie opada

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

14.03.2016 19:34

mnie też czasami opada jak piekę na serniku

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

14.03.2016 19:55

Ja dodaję do bezy 1-2 łyżki budyniu i piekę w bardzo niskiej temperaturze, by ładnie się wysuszyła. Na serniku zawsze trochę gorsza wychodzi.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.03.2016 19:56

też mi tak się zdarza pomimo iż dodaję mąkę ziemniaczaną do ubitych białek

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

14.03.2016 20:27

dodaję odrobinę budyniu i delikatnie podsuszam beze po upieczeniu

Maridka19

Zadanych pytań: 59

14.03.2016 20:31

Też chętnie posłucham bo idealna mi rzadko wychodzi :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

14.03.2016 21:23

Dodać do bezy : 1-2 łyżki budyniu, mąkę ziemniaczaną do ubitych białek z cukrem, piec w niskiej temperaturze, podsuszać ją.

Janina

Zadanych pytań: 159

14.03.2016 21:41

Dodaję odrobinę mąki ziemniaczanej o kokos;))

Madzai

Zadanych pytań: 7

14.03.2016 21:52

Ja nie dodaję nic do bezy oprócz odrobiny soli i cukry (według uznania), bardzo długo ubijam, aż jest mega sztywna i nigdy podczas pieczenia nie opada ;) powodzenia!

Róża1

Zadanych pytań: 7

14.03.2016 22:08

dodaję ciut soli i wiórki kokosowe .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak