Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

molanka

Zadanych pytań: 14

09.09.2014 07:16

Jakie macie sposoby na ugotowanie gęstego domowego dżemu?

Odpowiedzi (32)

Klausia

Zadanych pytań: 251

09.09.2014 11:03

Długie duszenie przy częstym mieszaniu :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.09.2014 11:05

Po prostu trzeba długo smażyć :)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

09.09.2014 11:09

ja również dłużej smażę owoce i wychodzi wtedy gęsty dżem

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.09.2014 11:39

Ja dłużej przesmażam, aby woda odparowała.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.09.2014 11:54

dosyć długie gotowanie i częste mieszanie i nie trzeba żadnych dżemixów tylko warunkiem jest dobre odparowanie płynu bądź soku

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.09.2014 12:02

Długo smażę aż nadmiar wody odparuje

Janina

Zadanych pytań: 159

09.09.2014 12:04

Gęsty domowy dżem robię na pektynie a powidła przez odparowanie, długie gotowanie-podgrzewanie;)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

09.09.2014 12:25

dodaje cukier żelujący

Gracer

Zadanych pytań: 124

09.09.2014 13:06

Długie gotowanie na wolnym ogniu do odparowania nadmiaru soku

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

09.09.2014 14:03

Wybieram szeroki rondel z grubym dnem i gotuję na wolnym ogniu ze dwie godziny, potem wyłączam gaz i po 4-5 godzinach gotuję ponownie... jednym słowem gotuje tak na raty przez dwa dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak