Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Dorota37

Zadanych pytań: 468

15.07.2013 11:49

Jakie rady żeby przeciąć równo biszkopt , blaty na tort?

Odpowiedzi (29)

joanna30

Zadanych pytań: 50

15.07.2013 14:08

Najpierw nacinam nożem a później nitką przecinam na blaty. Wychodzą idealnie równe.

smakoszek

Zadanych pytań: 484

15.07.2013 14:10

jak chcę mieć równe krążki do tortu to piekę czasami każdy osobno

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.07.2013 14:39

Zawsze przecinam cienką mocną nitką, ale najpierw dookoła płytko nacinam dookoła nożem - zawsze wychodzi równo, ale kroję go dopiero na drugi dzień od upieczenia :) Tak mnie Mama nauczyła i tak robię :)

pestka

Zadanych pytań: 424

15.07.2013 14:55

czasami piekę tyle krążków ile potrzebuję albo część nacinam nożem i resztę nitką

Janina

Zadanych pytań: 159

15.07.2013 15:07

Nacinam naokoło boki nożem, a póżniej nitką do szycia - jest równiutki

rjustysia

Zadanych pytań: 190

15.07.2013 16:32

Ja również nacinam brzegi nożem a potem przeciągam nitkę. Ten sposób jeszcze mnie nie zawiódł. Samym nożem prawie zawsze robiłam dziury.

Seba

Zadanych pytań: 1313

15.07.2013 16:59

ja jak większość, nacinam wokół nożem a później przeciągam mocną nitką i zawsze jest ładnie przekrojony

ZEWA

Zadanych pytań: 190

15.07.2013 17:05

Nitka albo długi nóż. Świetny jest też nóż strunowy, można regulować grubości krążków i zawsze wychodzi równo.

Megg

Zadanych pytań: 69

15.07.2013 17:32

nacinam boki nożem, a resztę nitką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak