Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anemon

Zadanych pytań: 163

29.10.2013 17:34

Jeśli pieczecie ciasto np. sernik, makowiec czy jabłecznik w foremce z nieprzywierającą powłoką , to jak je później kroicie? Chodzi mi o to jak to zrobić, żeby nie zniszczyć tej powłoki.

Odpowiedzi (28)

Lis

Zadanych pytań: 56

29.10.2013 21:37

Zawsze wykładam ciasto z foremki przed krojeniem lub wykładam dodatkowo papierem do pieczenia.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.10.2013 22:14

Piekę na papierze i lekko kroję.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.10.2013 06:51

Zawsze wyjmuje ciasto z formy przed krojeniem .

pycholka

Zadanych pytań: 78

30.10.2013 07:10

Noż z ikei, specjalny do krojenia w tego typu naczyniach ;)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

30.10.2013 07:30

wyciągam z tego naczynia i dopiero kroję

Agnieszka-87-25

Zadanych pytań: 51

30.10.2013 07:49

ja ciasta wyciągam z formy po upieczeniu

Aga-25

Zadanych pytań: 3

30.10.2013 08:05

nie mam takiej blachy, ale ja ciasta wyciągam z formy

Beata73

Zadanych pytań: 1093

30.10.2013 09:25

wyciągam z blachy i kroję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak