Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

31.07.2014 16:57

Jestem pod wrażeniem Waszych przetworów ogórkowych.Co robicie ,że nie miękną ?

Odpowiedzi (24)

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.07.2014 20:18

jeżeli ogórki mają w sobie dużo nawozu, to zawsze się popsują, lepiej kupić ze sprawdzonego źródła

asiczekz

Zadanych pytań: 6

31.07.2014 20:20

najlepsze ze swojej działki lub od gospodarza - inne ile razy nie kisiłam psuły się i dosłownie śmierdziały

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

31.07.2014 20:53

podobno ogórki się kisi do 10 sierpnia a potem już się nie trzymają mam to sprawdzone i jest to prawda po tym czasie są miękkie i puste a przede wszystkim do kiszenia muszą być jasne bo są to ogórki z pola te ciemne są niedobre są uprawiane w tunelach a te które się nie trzymają są nawożone nawozami .

Izabela9

Zadanych pytań: 25

31.07.2014 20:55

Tak jak piszą inni, podstawa to dobry gatunek ogórków. Ja przez dwa lata kupowałam nasiona sama, i ogórki miałam nie ciekawe, miękły w słoikach a w środku puste. Zawsze się dziwiłam ogórkom teściowej, bo jej były wprost idealne. Okazało się że od wieluuu lat sieje te same ogórki, a nasiona zbiera z dużych ogórków. Raz trafiła na dobrą odmianę i już przy nich została. ja zawsze ogórki do słoików wkładałam jak popadnie a ostanio dowiedziałam się że należy układać tą jaśniejsza stroną do góry, zrobiłam tak w tym roku zobaczymy co z tego będzie. A ogórki puste w środku ponoć dlatego że rosły szybko (nawożone) a było sucha, ogórki lubią wilgoć wiec moje codziennie podlewam.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

31.07.2014 21:11

Ja kupuję zawsze ogórki swojskie, nie w sklepie i zawsze są twarde

slonko888

Zadanych pytań: 9

31.07.2014 21:59

to zalezy od ogórkow

migotka28

Zadanych pytań: 20

31.07.2014 22:02

ja zawsze kupuje nasionka ogórka śremskiego ,rosna ładne ogóreczki

Ola1984

Zadanych pytań: 295

01.08.2014 07:29

Zgadza się odmiana to podstawa. Mnie na szczęście nie zdarzyły się jeszcze puste ogórki np. po ukiszeniu, choć robię je od lat.

ada.la

Zadanych pytań: 39

01.08.2014 10:50

podstawa to gatunek ogórka, ja w tym roku kupiłam niezbyt ciekawe ogórki i nie wiem co z nich wyjdzie.

Róża1

Zadanych pytań: 7

01.08.2014 16:16

tak jak piszą wszyscy podstawa to dobra odmiana ogórków :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak