Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

03.09.2015 16:30

Jesteście z rodzina na obiedzie w znanej i renomowanej restauracji, podają Wam zamówione danie po czym okazuje się że nie jest ono dobre - mięso przypalone, sos przesolony. Prosicie kelnera do stolika, zwracacie uwagę i słyszycie: "kucharz ma grypę trochę się pochorował". Jaka jest Wasza reakcja ???

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.09.2015 12:01

na pewno nie powinno do czegoś takiego dojść. Kucharz chory nie ma kto gotować zamykamy lokal. Albo karmimy za darmo bo przypalone i przesolone to raczej nie da się jeść.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

03.09.2015 22:45

hahaha, że życzę smacznego ... i wychodzę mówiąc, że na pewno przekażę to znajomym ...

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

03.09.2015 22:12

zwracam kelnerowi daie i dziękuję za takie przyjęcie

Odpowiedzi (24)

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.09.2015 16:35

Takie tłumaczenie jest nie do przyjęcia. To tak samo jakby lekarz się rozchorował do zaplanowanej operacji pacjenta i miała go zastąpić pielęgniarka, albo salowa.

Habibi

Zadanych pytań: 690

03.09.2015 16:38

Chyba najlepszym wyjściem dla bezpieczeństwa innych potencjalnych klientów byłby tel do sanepidu ;) A z pewnością rozmowa z kierownikiem/managerem...

bertpvd

Zadanych pytań: 19

03.09.2015 16:41

hmm nie no w znanej i renomowanej restauracji - zawnioskowałbym o zwrot pieniędzy - takie tłumaczenie jest niedopuszczalne.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.09.2015 16:51

tłumaczenie nie do przyjęcia kucharz z grypą nie powinien gotować dla gości uważam że powinni przeprosić gości i nie brać pieniędzy za posiłek

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

03.09.2015 16:54

Jak kucharz ma grype to kto gotuje? Bo jak chory kucharz to sanepidem postraszyć a jak ktoś inny to też powinien potrafić gotować :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.09.2015 17:24

Ja poprosiła bym kierownika, oddała danie i oczekiwała rekompensaty za stracony czas i nie zjadliwy obiad.

Konczi

Zadanych pytań: 632

03.09.2015 17:35

byłam bardzo oburzona rzekomo kucharz chory nie gotował - na całe szczęście, opuściliśmy lokal - głodni ...

Jumper123

Zadanych pytań: 24

03.09.2015 17:36

To nie jest żadne wytlumaczenie żądał bym zwrotu pieniędzy

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

03.09.2015 18:01

Chory kucharz powinien leżeć w łóżku a renomowana restauracja (jeśli taka faktycznie jest )nie powinna dopuścić do opisanej sytuacji !!! Za taki posiłek bym nie zapłaciła.

Konczi

Zadanych pytań: 632

03.09.2015 18:06

oczywiście i my nie zapłaciliśmy nawet za napoje które już wypiliśmy... jestem pewna że nie pojawimy się już u nich chociaż do tej pory zawsze wychodziliśmy zadowoleni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak