Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

03.09.2015 16:30

Jesteście z rodzina na obiedzie w znanej i renomowanej restauracji, podają Wam zamówione danie po czym okazuje się że nie jest ono dobre - mięso przypalone, sos przesolony. Prosicie kelnera do stolika, zwracacie uwagę i słyszycie: "kucharz ma grypę trochę się pochorował". Jaka jest Wasza reakcja ???

Odpowiedzi (24)

agaK.

Zadanych pytań: 311

03.09.2015 18:16

Wstaję bez słowa, nie płacę, wychodzę. Bo co można powiedzieć takiemu kelnerowi.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

03.09.2015 18:16

Renata, trafiłaś w punkt! jeśli to dobra restauracja to ma zastępcę szefa kuchni albo i dwóch. i taka sytuacja nie powinna się powtórzyć. dobrze, że nie płaciłaś.

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.09.2015 18:59

Bardzo głupie tłumaczenie .Też bym wyszła bez płacenia ale najpierw poprosiłabym kierownika co on na to powie

Justi2401

Zadanych pytań: 10

03.09.2015 19:01

Powiedziałabym, że życzę kucharzowi szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieję, że to nie on przygotowuje posiłki i chyba powinni wiedzieć dlaczego. Poprosiłabym o zwrot pieniędzy :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.09.2015 19:27

Poprosiła bym o ponowne zrobienie potrawy, którą zamówiłam

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

03.09.2015 19:58

W żadnej renomowanej restauracji nie pracuje jeden kucharz przez cały dzień i 7 dni w tygodniu, w takich sytuacjach ściąga się z innej zmiany kucharza.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

03.09.2015 20:17

Niczego bym nie tknęła... jak jest chory to do domu bo może pozarażać klientów i inny personel... i oczywiście poprosiłabym o zwrot pieniędzy. Zresztą manager restauracji powinien zadbać by kucharz w tak złym stanie nie pracował... skoro nie może gotować to sam sobie szkodzi i pod względem zdrowia i opinii o nim... prestiż restauracji też spada... a zła opinia idzie w świat.

Janina

Zadanych pytań: 159

03.09.2015 20:55

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i takiego tłumaczenia, to jest nie do przyjęcia w żadnym wypadku. Po prostu nie skorzystałabym z usługi i na przyszłość także zostaje uraz do odwiedzania takiego lokalu ;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

03.09.2015 21:04

Na pewno bym nie zapłaciła !!! Zamawiam coś co oferuje restauracja czyli danie, które powinno być przygotowane przynajmniej poprawnie a przypalone czy przesolone potrawy nie są poprawne., więc dlaczego mam płacić za coś co jest niezgodne z ofertą ?

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

04.09.2015 08:07

wyszłabym i chyba nigdy już nie wróciła do takiej restauracji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak