Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Janina

Zadanych pytań: 159

09.08.2013 12:57

Jeżeli robicie galaretkę z mięsem - studzielinę, to dodajecie dodatkowo żelatynę, czy robicie tylko z wywaru?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.08.2013 13:03

jak gotuję z kurczaka to tak, dodaję żelatynę

ben-ka

Zadanych pytań: 459

09.08.2013 13:16

Do galarety wieprzowej takiej z nóżek,kolanek i golonki,żelatyny nie dodaję ale jak robię tymbaliki z kurczaka z warzywami,to dodaję żelatynę,inaczej mi nie zastygnie,raz spróbowałam i nie było to,to co powinno być.

anemon

Zadanych pytań: 163

09.08.2013 13:20

Nie dodaję, nie ma takiej potrzeby.

Odpowiedzi (27)

msmors

Zadanych pytań: 91

09.08.2013 12:58

Ja dodaję żelatynę

Janina

Zadanych pytań: 159

09.08.2013 12:59

Ja zawsze dodaję dla pewności, żeby się dobrze zastygła;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.08.2013 13:01

do wieprzowej z nóżek nigdy nie dodaję żelatyny! wygotowuję powoli całą żelatynę z raciczek :) dodaję tylko do drobiowej, chociaż kiedyś robiłam kleisty wywar z kurzych łapek i też nie dawałam żelatyny - zastygała cudnie, można było kroić w plasterki, ale niestety była mętna w mlecznym kolorze... teraz robię klarowną na rosołku z żelatyną :)

idealme

Zadanych pytań: 62

09.08.2013 13:02

ja robię tylko z wywaru i zawsze wychodzi :) nie dodaję żadnej żelatyny

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.08.2013 13:03

robię jedynie z wywaru, nie dodaję żelatyny - mój sposób to dobrze wygotowane nóżki i golonka :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.08.2013 13:06

ja dodaje troszke zelatyny, dla pewnosci

adelajda

Zadanych pytań: 234

09.08.2013 13:08

ja dodaję żelatynę, gotuję bez nóżek tylko z golonki

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.08.2013 13:08

zawsze dodaję zelatynę mam pewność ze bedzie miała dobrą konsystencję

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.08.2013 13:22

dodaję do wywaru bo robię z kurczaka :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.08.2013 13:22

nie daję żelatyny do nóżek, kolanek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak