Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

14.04.2017 18:08

już dziś upiekłam babkę zebrę(jutro pracuję i zwyczajnie się nie wyrobię)właśnie się studzi.podpowiedzcie jak najlepiej ją przechować aby była świeża w niedzielę?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

29.04.2017 09:26

Najlepiej owinąć folią spożywczą

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

29.04.2017 22:01

Trzeba zawinąć ją w folię

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.04.2017 09:28

najlepiej zawinąć w folię aluminiową

Odpowiedzi (26)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

14.04.2017 18:17

Po wystygnięciu, aby nie wysychała można zawinąć w folię.

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.04.2017 19:50

Zebra długo trzyma świężośc ale jeszcze lepiej będzie jeżeli całą babkę posmarujesz polewą czekoladową wtedy nie wyschnie I czywiscie trzeba najlepiej trzymać w pojemniku;)

pestka

Zadanych pytań: 424

14.04.2017 20:28

po wyjęciu z formy i przestygnięciu trzymam w pojemniku z pokrywą , takim jak na tort

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

14.04.2017 20:40

Ją również trzymam w formie na tort

Habibi

Zadanych pytań: 690

14.04.2017 20:45

ja właśnie upiekłam japoński makowiec z jabłkami, do rana wystygnie, to poleję płynną czekoladą, owinę razem z formą folią spożywczą i zostawię na stole balkonowych. - w niedzielę mam gości, to przynajmniej jedno ciasto mam już gotowe ;) właśnie gotuję wywar na wędzonkach i białej kiełbasie - do jutra postoi na zimnym balkonie, a potem zrobię żurek, żeby porządnie nabrał smaku do niedzielnego śniadania :) upiekłam dziś buraczki na ćwikłę, ugotowałam na parze warzywa na sałatkę i dużo jajek - hurtem wszystko studzi się na balkonie :) jutro upiekę biszkopty pod sernik gotowany, zebrę chyba zaraz zrobię, żeby jakoś ogarnąć się z najważniejszymi rzeczami, bo jeszcze jutro mam wyjazd na pół dnia!

jan_mag

Zadanych pytań: 1

14.04.2017 22:18

Ja zawijam w folię aluminiową

Renataj

Zadanych pytań: 1275

14.04.2017 22:29

Lukier lub polewa zapobiegnie obsychaniu z zewnątrz. Osobiście po wystudzeniu zebrę /bez wyjmowania z formy/ zawinęła bym w folię lub folię aluminiową a polukrowała bym w święta.

halina17

Zadanych pytań: 271

14.04.2017 22:34

Dobre propozycje na przechowanie babki.

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.04.2017 23:09

Najlepiej w pojemniku plastikowym zamknąć, to na pewno nie wyschnie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

15.04.2017 01:15

folia, pojemnik i chłodne miejsce, u mnie balkon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak