Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

olla85

Zadanych pytań: 24

22.01.2014 11:39

Kontynuując temat rosołu..Jaką wodą zalewacie mięso gdy zaczynacie go gotować: zimną czy wrzącą? Ja zawsze zimną. Ale spotykam się ostatnio z opiniami, że powinno zalewać się wrzącą bo wtedy nie powstają szumowiny. Ja jednak jestem wierna tradycyjnej metodzie gotowanie rosołu. Bo myślę, że to tradycyjny sposób, nawet w starych książkach kucharskich piszą, żeby zalewać zimną wodą.

Odpowiedzi (30)

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

22.01.2014 12:03

Zalewam zimną wodą.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.01.2014 12:28

Zalewam go zimną wodą.

Magda24

Zadanych pytań: 148

22.01.2014 12:31

też wkładam mięso do zimnej wody

dodi

Zadanych pytań: 256

22.01.2014 12:35

u mnie również zawsze tylko do zimnej wody

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.01.2014 12:35

tez wkładam mięso do zimnej wody

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.01.2014 12:36

wodą zimną , najpierw dokładnie myję mięso i wlewam zimną i wstaiwam na gaz

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

22.01.2014 12:54

Wrzącą wodą zalewa się mięso jak chce się jeść je ugotowane, rosół nabiera smaku od początku, więc zalewam zimną wodą :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

22.01.2014 13:02

zalewam zimna woda

karolina1869

Zadanych pytań: 594

22.01.2014 13:15

zalewam zimną

Monia

Zadanych pytań: 7

22.01.2014 13:40

Zalewam zimną wodą... tradycja ponad wszystko! ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak