Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

28.03.2015 16:21

Kto wie dlaczego do kotletów mielonych nalezy dodać CERSTWĄ bułkę namoczoną w mleku a nie swieżą? Tak mówią przepisy....

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

28.03.2015 16:40

Czerstwą bułkę też jest dużo łatwiej, moim zdaniem, równomiernie wymieszać z mięsem, ale czasami jak nie mam czerstwej dodaję świeżą i jest okej.

misia53

Zadanych pytań: 339

28.03.2015 16:53

gosia56 moze i masz rację ale ja zawsze się spieszę więc wolę to co szybciej ......

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.03.2015 16:55

nigdy się nie zastanawiałam

Odpowiedzi (27)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

28.03.2015 16:34

moim zdaniem, dlatego, że sucha bułka lepiej wchłania mleko niż świeża

Stenka

Zadanych pytań: 467

28.03.2015 16:37

Świeża by się tak nie dała wymieszać

gosia56

Zadanych pytań: 466

28.03.2015 16:42

Myślę tak samo jak Iwona DD .

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

28.03.2015 16:44

Ciekawe pytanie, nigdy się nad tym nie zastanawiałam ale zawsze dodaję czerstwą bułkę

misia53

Zadanych pytań: 339

28.03.2015 16:45

mi osobiście jest dużo łatwiej rozprawić się ze świeżą jak z czerstwą. Dzisiaj nie miałam świeżej więc moczyłam suchą i o wiele dłużej to trwało

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.03.2015 16:45

Też się nad tym nie zastanawiałam, zawsze daję suchą czerstwą bułkę

gosia56

Zadanych pytań: 466

28.03.2015 16:50

widzę róznicę pomiędzy bułką czerstwą moczoną a świeżą bo juz tak robiłam uważam ze czerstwa się dłuzej moczy ale po odcisnięciu wody albo mleka ładnie się rozsypie a świeża bułka to taka maś która nie chce się rozkruszyć

gibli

Zadanych pytań: 20

28.03.2015 17:19

zawsze dodaję zmieloną czerstwą bułkę, jak dla mnie kotlety są smaczniejsze))

Malinka

Zadanych pytań: 302

28.03.2015 17:22

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale coś w tym jest, że czerstwa bułka bardziej chłonie i jest lepsza w dalsze obróbce...

Janina

Zadanych pytań: 159

28.03.2015 17:27

Myślę, że nie ma różnicy. Dzisiaj robiłam mielone i moczyłam bułkę wczorajszą nie suszoną, ładnie mi się rozsypała po odciśnięciu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak