Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

15.12.2014 14:05

Kupiłam za duzo słoniny, jak mogę ją przechowac aby mi się nie zepsuła ,zamrozić w kawałku?

Odpowiedzi (39)

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.12.2014 15:32

możesz zwyczajnie zamrozić (często tak robię) i potem wykorzystać do pierogów czy klusek, do pasztetów albo do przygotowania smalcu :) możesz też ją porządnie zasolić i powiesić np. na balkonie aby przeschla :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

15.12.2014 15:47

można zamrozić. ja bym zrobiła domowy smalec. na gorąco wlać do słoików, w zimnej piwnicy postoi jakiś czas :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

15.12.2014 16:23

jak masz za dużo to najlepiej zamrozić część a część wysmazyć ; )

adelajda

Zadanych pytań: 234

15.12.2014 16:31

ja mrożę :)))

Mniam

Zadanych pytań: 87

15.12.2014 17:20

Moja babcia to dobrze soliła i trzymała w piwnicy.

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

15.12.2014 17:32

ja bym zamroził

Margo1

Zadanych pytań: 2141

15.12.2014 17:45

Dziękuję za odpowiedzi :)

izapozdro

Zadanych pytań: 232

15.12.2014 17:51

możesz też obficie posolić i włożyć do lodówki, tak może leżeć kilka tygodni

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

15.12.2014 17:53

zamrozić pokrojoną lub przetopić

caralajna

Zadanych pytań: 435

15.12.2014 18:16

lepiej podziel się z sikorkami ;) powieś na drzewie, będzie na co popatrzeć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak