Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

20.09.2015 16:16

Lubię oglądać programy kulinarne, obserwuję jak gotują znani kucharze i mam takie spostrzeżenie.Otóż często widzę jak do różnych potraw dodają czosnek - ząbki , czasem główkę ale nie obierane , tylko w łupinkach. Nigdy jeszcze tak nie próbowałam a jak Wy to robicie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

21.09.2015 21:45

Czosnek przed dodaniem do potrawy obieram

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

20.09.2015 19:52

ja też zawsze obieram ;)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

20.09.2015 21:27

ja obieram czsnek

Odpowiedzi (64)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

20.09.2015 16:21

Ja też to zauważyłam i zastanawiam sie czy potem te łupinki nie są wyczuwalne w potrawie. Ja jednak zawsze obieram :)

Gracer

Zadanych pytań: 124

20.09.2015 16:23

w łupinach dodaję do pieczenia mięs i warzyw

ben-ka

Zadanych pytań: 459

20.09.2015 16:27

Spróbuj Misiu, bo warto. Ja najczęściej smażę czosnek w łupinach na tłuszczu, a gdy pachnie w całej kuchni zdejmuję go z patelni, i dopiero przyrządzam potrawę, w moich przepisach widnieje taka metoda:)

eliza135

Zadanych pytań: 408

20.09.2015 16:31

jeszcze nigdy nie robiłam czosnku w łupinkach ale wyprubuję

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.09.2015 16:38

Też tak nigdy nie robiłam zawsze obieram ;)

Renata9

Zadanych pytań: 329

20.09.2015 16:44

Zawsze dodaję obrany czosnek

paulina2157

Zadanych pytań: 17

20.09.2015 16:46

smażony czosnek w łupinach ma fajniejszy nieco delikatniejszy smak ;)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

20.09.2015 16:46

dodaję do dań obrany czosnek

Lucan

Zadanych pytań: 18

20.09.2015 16:57

Polecam pieczony czosnek jako dodatek do steaka, czy pieczonego drobiu. Rozetnij główkę na pół (tak aby przeciąć każdy ząbek) i wrzuć do piekarnika. Wygląda obłędnie, a jednocześnie tak samo smakuje. Polecam.

irenka

Zadanych pytań: 888

20.09.2015 16:57

zawsze obieram czosnek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak