Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

20.09.2015 16:16

Lubię oglądać programy kulinarne, obserwuję jak gotują znani kucharze i mam takie spostrzeżenie.Otóż często widzę jak do różnych potraw dodają czosnek - ząbki , czasem główkę ale nie obierane , tylko w łupinkach. Nigdy jeszcze tak nie próbowałam a jak Wy to robicie?

Odpowiedzi (64)

Mancia w kuchni

Zadanych pytań: 20

21.09.2015 09:43

ja do zup dodaję zgnieciony w łupince właśnie :-)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

21.09.2015 09:51

jestem przyzwyczajona obierać czosnek

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

21.09.2015 10:09

smaczniejszy jest wtedy i aromatyczny

Ela15

Zadanych pytań: 1414

21.09.2015 10:14

zawsze używam obieranego czosnku, ale pokuszę się i spróbuję dodać z łupiną

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

21.09.2015 10:22

Ja zawsze obieram czosnek

Wacław

Zadanych pytań: 1269

21.09.2015 10:46

równiez uzywamy czosnek w łupinkach

Futka

Zadanych pytań: 2

21.09.2015 10:59

Do gotowanych i smażonych potraw zawsze obieram czosnek. W łupinach tylko piekę, ale rzadko :)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

21.09.2015 11:02

Ja przeciskam przez praskę

Madzai

Zadanych pytań: 7

21.09.2015 11:18

Tylko w pewnych przepisach ta robię, zazwyczaj obieram czosnek z łupin

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

21.09.2015 11:47

Zwykle obieram czosnek, tylko do pieczenia w piekarniku daję bez obierania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak