Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

20.09.2015 16:16

Lubię oglądać programy kulinarne, obserwuję jak gotują znani kucharze i mam takie spostrzeżenie.Otóż często widzę jak do różnych potraw dodają czosnek - ząbki , czasem główkę ale nie obierane , tylko w łupinkach. Nigdy jeszcze tak nie próbowałam a jak Wy to robicie?

Odpowiedzi (64)

Ifa

Zadanych pytań: 16

21.09.2015 12:53

Pieczony czosnek w łupinach robi się bardzo kremowy i traci ostrość, można go wycisnąć i posmarować np. bagietkę, albo dodać do jakiejś pasty lub posmarować pieczonego kurczaka. Pychotka :-)

Saga123

Zadanych pytań: 0

21.09.2015 13:16

zawsze obieram czosnek

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

21.09.2015 13:45

zawsze daje obrane ząbki czosnku .

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

21.09.2015 14:40

ja zawsze obieram czosnek

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

21.09.2015 15:49

Tylko piekę w łupinkach

luna76

Zadanych pytań: 4

21.09.2015 16:13

zawsze obieram czosnek

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

21.09.2015 19:27

ja też zawsze obieram czosnek

kuchcik89

Zadanych pytań: 1

21.09.2015 19:28

ja także zawsze obieram czosnek :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.09.2015 07:18

czosnku używam zawsze obranego

Maridka19

Zadanych pytań: 59

22.09.2015 08:03

Ja zawsze obieram :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak