Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

04.09.2016 11:25

mam jeszcze 2 litrowe słoiki prawdziwki zeszłoroczne suszone, zmieliłam je wczoraj w młynku do kawy i wsypałam do słoiczka, włożyłam 2 listki laurowe tak na wszelki wypadek aby jakieś robaczki się nie pokazały...ponoć to działa

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

07.09.2016 20:04

fajnie mieć takie zapasy pysznych grzybków

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

04.09.2016 23:07

dobrze wiedzieć bo mi robaki wlazły do ubiegłorocznych zbiorów

anka1988

Zadanych pytań: 25

04.09.2016 20:54

pierwszy raz się z tym spotykam by grzyby suszone mielić :) do czego potem można je dodać?

Odpowiedzi (47)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

04.09.2016 11:27

do mąki też wkładam listki laurowe i mąka jest bez robaczków, a kupuję w necie 25 kg jednarazowo i na razie nie miałam problemu z mąką

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.09.2016 11:32

Jak grzyby były dobrze przechowane, to po zmieleniu też nie będzie robaczków :) Liści laurowych nie dodaję do suszonych grzybów.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.09.2016 11:48

Ja też zawsze do grzybów suszonych daję listek laurowy ale o mące nie pomyślałam. Grzyby na pewno są dobre do wykorzystania

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.09.2016 11:48

Jak suszyłam grzybki to również wkładałam do nich liść laurowy - nigdy nie było "lokatorów". W tym roku u mnie grzybów jak na lekarstwo:( Do mąki nigdy nie dodawałam liścia laurowego ale kilka sztuk /tak luzem/ mam rozłożonych w szafkach kuchennych - tak na wszelki wypadek:)

adelajda

Zadanych pytań: 234

04.09.2016 12:05

Też dodaję liście laurowe do suszonych grzybów . Nie mam nigdy takich zapasów, żebym mogła mielić a szkoda.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

04.09.2016 12:06

zazdroszczę takich zapasów,liść laurowy to dobry pomysł

dodi

Zadanych pytań: 256

04.09.2016 12:31

ja mam również w słoiku 4 litrowym grzyby suszone z tego roku I zaraz idę włożę listki. Dzięki za radę

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.09.2016 12:41

u mnie mielone suszone grzyby od jakiegoś czasu są obowiązkowym składnikiem w kuchni ;) też używam liści laurowych, ale mam to szczęście, że mąż przywozi mi je świeże, wprost z drzewka, więc suszę sama i wiem, że są świeżutkie :) a mąkę czy kaszę najczęściej kupuje się już z "lokatorami", więc liście się nie sprawdzają, tylko bystre oko i przesypywanie produktów do szczelnych pojemników :)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

04.09.2016 12:48

nie mam takich zapasów z grzybami

Stenka

Zadanych pytań: 467

04.09.2016 13:00

Nigdy nie stosowałam liści laurowych do takich celów, dobrze wiedzieć i zastosować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak