Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

04.09.2016 11:25

mam jeszcze 2 litrowe słoiki prawdziwki zeszłoroczne suszone, zmieliłam je wczoraj w młynku do kawy i wsypałam do słoiczka, włożyłam 2 listki laurowe tak na wszelki wypadek aby jakieś robaczki się nie pokazały...ponoć to działa

Odpowiedzi (47)

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

05.09.2016 01:38

A liść laurowy w mące nie zmienia jej zapachu?

Maridka19

Zadanych pytań: 59

05.09.2016 08:26

Chciałabym mieć takie zapasy :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.09.2016 08:34

nie mam takich zapasów ale słyszałam o tym sposobie i do liści dodajemy jeszcze ziele angielskie parę kulek

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

05.09.2016 08:38

nie słyszałam o takim zastosowaniu liści laurowych

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.09.2016 10:34

też tak robie ale nie wkładam liścia laurowego do sosu taki mielony idelany

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.09.2016 10:36

@anka1988 - ja tę metodę znam od dziecka, ale stosuję dopiero od kilku lat, od kiedy mam dobry młynek i mogę grzybki przerobić na mączkę :) są idealnym wprost dodatkiem do bigosu (smak i zapach bez czekania aż namokną i ugotują się), do zup, sosów, farszów i zapiekanek, do makaronu nawet :) metoda wygodna, bo wsypujesz, jak inne przyprawy, mieszasz, czekasz chwilkę, aby oddały swój smak i aromat i gotowe :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

05.09.2016 11:36

Takie zmielone grzyby to super sprawa. Dodaje super aromat, a nie długiego moczenia grzybów.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

05.09.2016 12:04

co ja bym dała za 3 garści suszonych grzybków....już czuję zapach zupy grzybowej.a o liściu nie wiedziałam

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

05.09.2016 13:04

nigdy tak nie robiłam,jeśli grzyby są dobrze przechowywane to nie powinno być robaczków,tak samo z mąka itp

Futka

Zadanych pytań: 2

05.09.2016 14:17

Najlepiej trzymać je w dobrze zamkniętym opakowaniu. Robaczki nie powinny do nich zagościć :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak