Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

27.09.2013 01:04

Mam pytanie do osób robiących wypieki i znających się dobrze na mąkach - typach mąk tak jak anemon i jeszcze inne.... Nigdy nie kupowałam mąki poznańskiej, do czego ją używacie? Jest teraz w promocji moja ulubiona "Basia" ale nie ma tortowej tylko właśnie poznańska i wrocławska. Wrocławskiej nie chcę ,bo ciasto rzednie , wypróbowałam natomiast poznańskiej nie znam. Przeważnie kupuję tortową stąd moje pytanie...

Odpowiedzi (24)

erym

Zadanych pytań: 24

27.09.2013 08:22

poznanska to odpowiednik wroclawskiej.

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.09.2013 09:03

Ja najbardziej lubię mąkę tortową, bo jest chyba najbardziej uniwersalna. Basia z tego co wiem zastąpiła nazwę Diamant.

anemon

Zadanych pytań: 163

27.09.2013 09:54

Misiu, dziękuję za mianowanie mnie na specjalistkę, ale niestety niewiele pomogę, bo owszem kupuję "Basię" i uważam, że jest bardzo dobra, ale jedynie tortową kupuję. Poznańskiej i wrocławskiej nigdy nie kupowałam. Najlepiej kup kilogram i wypróbuj, promocja pewnie potrwa kilka dni. Wg mnie takie testowanie najlepiej jest przeprowadzić na pierogach, jak wyjdzie udane ciasto na pierogi, to i do innych rzeczy się nada.

Róża1

Zadanych pytań: 7

27.09.2013 10:11

kupuję wrocławską albo brzeską:-)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.09.2013 10:15

Ja kupuję naszą regionalną brzeską i tortową

misia53

Zadanych pytań: 339

27.09.2013 11:13

Dziękuję za liczne odpowiedzi , już rano mąż kupił mi tortową ale skoro poznańska nadaje się na pierogi i kluski to przetestuję , bo w mojej kuchni często się to robi.... wrocławska Basia do tego jest niedobra.

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

27.09.2013 13:21

A ja Basi nie używam do pieczenia ciast tylko np. do naleśników. Ciasta piekę zawsze z mąki typu 450

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.09.2013 15:29

ja mąkę poznańską i wrocławską używam do wszystkiego,kiedyś były tylko takie i jeszcze tortowa,ciasta niczym się nie różniły.Teraz porobili mąki z różnymi nazwami i niby każda do czegoś innego.Ja piekę z taką jaką akurat mam w domu a też kupuję różne i jest ok.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.09.2013 19:12

mąka wrocławska ma typ 500, jest mąką kleistą więc nadaje się do pierogów, ciast drożdżowych, różnych klusek, naleśników itp. Polecam mąkę wrocławską ze Stoisławia. Ja od lat używam ich mąki koszalińskiej i chlebowych, także wrocławskiej i tortowej oraz krupczatki.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

27.09.2013 19:58

ja używałam tylko maki poznańskiej do wszsytkiego, teraz mam swoją wiec już nie kupuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak