Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

27.09.2013 01:04

Mam pytanie do osób robiących wypieki i znających się dobrze na mąkach - typach mąk tak jak anemon i jeszcze inne.... Nigdy nie kupowałam mąki poznańskiej, do czego ją używacie? Jest teraz w promocji moja ulubiona "Basia" ale nie ma tortowej tylko właśnie poznańska i wrocławska. Wrocławskiej nie chcę ,bo ciasto rzednie , wypróbowałam natomiast poznańskiej nie znam. Przeważnie kupuję tortową stąd moje pytanie...

Odpowiedzi (24)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

27.09.2013 20:47

mąka poznańska też jest typu 500 ale jej nie używam i nie wiem do czego się nadaje

misia53

Zadanych pytań: 339

27.09.2013 21:31

Ewcia, moje pytanie dotyczyło mąki poznańskiej. Napisałam ,że wrocławska mi się nie sprawdziła ,bo ciasto zarobione na pierogi czy makaron rzednie, do pieczenia być może jest dobra. Kiedyś kupowałam mąkę z Brzegu wrocławską i była bardzo dobra więc wiele zależy też od młynów i od jakości ziarna

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.09.2013 22:31

Oj kurcze miałam na myśli poznańską a napisałam wrocławska. Po za tym wszystko się zgadza, sorki za tę wrocławską. To co napisałam dotyczy poznańskiej. dziś jestem jakaś rozkojarzona więc chyba dlatego walnęłam gafę. jeszcze raz sorki.

Paula87x

Zadanych pytań: 1

28.09.2013 13:12

Pati dzięki za wskazówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak