Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

28.03.2015 16:16

Mam pytanie odnośnie kapusty w rosole. Bardzo kontrowersyjna kwestia , jedni dają inni nie . Ja jestem zdecydowanie na nie . Kapusta moim zdaniem psuje mi tylko smak rosołu ( włoska )

Odpowiedzi (32)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

31.03.2015 11:06

Kapustę do rosołu dodaję prawie zawsze - ale tylko 1 liść. Dodaję też kawałek pomidora i czasami ścieram trochę gałki muszkatołowej

misia53

Zadanych pytań: 339

31.03.2015 20:52

Myślę ,że autorka tego artykułu też nie przykrywa całkiem garnka , bo byłby mętny rosół tak mi się wydaje . Ja przykrywam garnek ale ok 1/3 zostawiam odkryty. Całkiem odkryty szybko się wygotowuje trzeba by było często uzupełniać wodą. Habibi wcale nie mam ci za złe ,ze dodajesz kapustę , każda gospodyni ma swoje smaki i gotuje najblizszym wg upodobań.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak