Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

06.05.2017 12:13

Mam pytanko odnośnie pieczenia chleba. Ostatnio ciągle przy pieczeniu, każdy bochenek pęka mi z jednej strony. Co robię nie tak ?

Odpowiedzi (31)

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.05.2017 11:11

ja myślę ze chlebek pęka bo był z góry bardzo suchy jak wkładałaś do piekarnika ;)

Konczi

Zadanych pytań: 632

07.05.2017 11:26

Hmmm... a czy przy pieczeniu innych ciast zauważasz, że ta strona bardziej przypieka? może tu jest rozwiązanie nierówne grzanie piekarnika ?

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

07.05.2017 14:04

wydaje mi się że to wina piekarnika.z jednej strony piecze mocniej

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

07.05.2017 15:50

jeśli ciasto jest dobrze wyrobione to zawsze będzie pękał niezależnie czy masz dobrą mąkę czy też piekarnik lub piec chlebowy :)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

07.05.2017 16:39

wyrobione dobrze ciast podobno pęka

Marta1986

Zadanych pytań: 859

07.05.2017 17:55

czasem tak wychodzi ze pęka ale to nic złego

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.05.2017 18:14

Dziękuję Wam Wszystkim za odpowiedzi :-)

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.05.2017 18:15

Mój piekarnik dobrze piecze, bo ciasta wychodzą idealne .

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.05.2017 18:26

Mi czasami też lekko pęknie chlebek i nie wiem jak to jest przyczyna

ZEWA

Zadanych pytań: 190

07.05.2017 19:48

Ale przecież pęknięcia na chlebie dodają mu uroku. Nie przejmuj się, rzadko kiedy domowy chleb nie pęka. Kiedyś w telewizji pewna siostra zakonna mawiała, że jak ciasto czy chleb pęknie to znaczy, że się uśmiecha. Czyli popękany chleb jak najbardziej jest ok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak