Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

06.05.2017 12:13

Mam pytanko odnośnie pieczenia chleba. Ostatnio ciągle przy pieczeniu, każdy bochenek pęka mi z jednej strony. Co robię nie tak ?

Odpowiedzi (31)

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.05.2017 12:52

Ja lubię ten efekt wizualny, kiedy pęka :) Z moich wieloletnich obserwacji wynika, że bok wzdłuż bochenka pęka, kiedy ciasto rosło: 1./ za krótko, 2./ w zbyt niskiej temperaturze, 3./ciasto ma złą konsystencję (pękają zarówno zbyt rzadkie, jak i za gęste) oraz wtedy, gdy ma za dużo bardzo aktywnych drożdży.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak