Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Dorota37

Zadanych pytań: 468

09.05.2014 14:52

Mam zamiar zrobić krem budyniowy. W jaki sposób ucieracie utarte masło z budyniem aby otrzymać jednolita masę

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.05.2014 15:08

masło musi być miękkie, a budyń wystudzony - ucieram masło na puch i dodaję powoli budyń

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.05.2014 15:12

ucieram miękkie masło i dodaję po trochu zimny budyń

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

09.05.2014 23:25

Do utartego masła, ciągle ucierając, należy dodawać powoli zimny budyń

Odpowiedzi (27)

smakowita

Zadanych pytań: 817

09.05.2014 15:02

polecam masło o temperaturze pokojowej miksować z cukrem pudrem na puszystą masę i po trochu dodawać ostudzony budyń

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.05.2014 15:12

zawsze mikserem to robię, produkty muszą mieć tzw. temperaturę pokojową

borgia

Zadanych pytań: 89

09.05.2014 15:36

Jeśli mam być szczera, to lepiej ugotować mocno słodki budyń zamiast ucierać masło z cukrem - nawet pudrem. Krem będzie delikatniejszy (z własnego doświadczenia - w tym przypadku metody prób i błędów mam za sobą). Do masła możesz dodać też kieliszek mocnego alkoholu, jeśli to ciasto nie będzie przeznaczone dla dzieci.

anemon

Zadanych pytań: 163

09.05.2014 15:38

Najlepiej zrobić to mikserem lub w robocie. Masło musisz dokładnie i długo zmiksować na puszysty krem, następnie dodawaj po łyżce ostudzonego budyniu nie przerywając miksowania.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.05.2014 16:10

Ja ucieram mikserem masło i dodaję ostudzony budyń cały czas miksując

ZEWA

Zadanych pytań: 190

09.05.2014 16:36

Gotuję słodki budyń, studzę i dodaję po trochu do utartego miękkiego masła. Jeśli ma to być masa mniej delikatna to robię tak jak w przepisie na ciasto budyniowe z galaretką, który dodałam wczoraj.

Milka100

Zadanych pytań: 76

09.05.2014 18:54

do utartego puszystego masła dodaję po łyżce zimny budyń

aginaa

Zadanych pytań: 700

09.05.2014 19:02

miekkie maslo utarte z ostudzonym budyniem

Klausia

Zadanych pytań: 251

09.05.2014 19:11

Gotuję gęsty budyń i studzę go. Miękkie masło ucieram wraz z cukrem. Do tak utartego masła dodaję porcjami wystudzony budyń i miksuję dalej :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

09.05.2014 19:34

gotuje budyń z dodatkiem cukru i ucieram masło dodając po troszke ostudzonego budyniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak