Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Dorota37

Zadanych pytań: 468

09.05.2014 14:52

Mam zamiar zrobić krem budyniowy. W jaki sposób ucieracie utarte masło z budyniem aby otrzymać jednolita masę

Odpowiedzi (27)

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.05.2014 19:37

Najpierw ubijam masło na puch pózniej dodaję po łyżce zimnego budyniu i dalej ubijam;)

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

09.05.2014 19:54

Miękkie masło kroję na mniejsze kawałki, wrzucam do misy robota i dokładnie ucieram, dodając partiami cukier puder. Gdy masa jest już puszysta, ciągle miksując, dodaję po łyżce ostudzonego budyniu.

Janina

Zadanych pytań: 159

09.05.2014 20:05

Gotuję budyń z cukrem i cukrem waniliowym. Ucieram masło i dodaję po łyżce wystudzony budyń, Jak potrzebuję konkretny smak np. kawowy to rozpuszczam kawę w odrobinie wody i na koniec jak masa utarta dodaję kawę i wrabiam albo kakao. Zawsze na końcu dokładam jeszcze ok. 2 łyżki gęstej śmietany i ucieram ,wtedy wychodzi masa puszysta;)

pestka

Zadanych pytań: 424

09.05.2014 20:31

ucieram mikserem miękkie masło i dodaję po trochu chłodny budyń

Ania84

Zadanych pytań: 67

09.05.2014 21:01

ja ucieram malakserem, dodaje miękkie masło i wystudzony słodki budyń

Renataj

Zadanych pytań: 1275

09.05.2014 22:50

Ja gotuję budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu ale dodaję więcej cukru - żeby juz nie dodawać do masy. Budyń studzę w temperaturze pokojowej tzn. nie wstawiam do lodówki lub chłodnego pomieszczenia.Masło wyjmuję z lodówki aby miało temperaturę pokojową. Masę ucieram mikserem - najpierw "rozkręcam" masło a nastepnie małymi porcjami dodaję budyń.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.05.2014 02:23

Ucieram mikserem miękkie masło i dodaję po trochu powoli łyżką chłodny budyń.

JOANNA16

Zadanych pytań: 1

10.05.2014 07:33

ucieram najpierw mało na puch a pózniej dodaję powoli zimny budyń

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

10.05.2014 08:45

Do utartego z cukrem-pudrem masła dodaje po łyżce zimnego budyniu i miksuje na najwyżsżych obrotach

Niki22

Zadanych pytań: 46

10.05.2014 10:03

masło musi być miękkie a budyn całkowicie wystudzony. Masło ucieram najpierw z cukredm a póżnie w kilku partiach dodaję budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak