Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

26.10.2013 18:58

MOJA RADA:Aby skorupka jajek nie pękała podczas gotowania , dodajmy do wody w której się gotują kilka kropel soku z cytryny .Jaja będą nienaruszone.

Odpowiedzi (27)

Mniam

Zadanych pytań: 87

26.10.2013 20:11

Słyszałam, że można też dodać ocet.

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.10.2013 21:03

zawsze dodaję ocet - ale on, jak każdy inny kwas, tylko natychmiast ścina jajko, kiedy skorupka pęknie, a nie zabezpiecza przed pękaniem ;) powoduje, że białko się nie wylewa...

Beata73

Zadanych pytań: 1093

26.10.2013 21:06

fajna rada-skorzystam z niej

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

26.10.2013 21:08

ciekawa rada trzeba wypróbować dodaję sól a i tak pękają

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

26.10.2013 21:14

ja dodaję ocet ale i z kwaskiem spróbuję

Rogalik

Zadanych pytań: 84

26.10.2013 21:46

dzięki za radę

Róża1

Zadanych pytań: 7

26.10.2013 22:39

dziękuję za radę:-)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

26.10.2013 22:47

Świetna rada, na pewno skorzystam. Ja daję sól, ale często pękają

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

26.10.2013 22:50

dziękuję za radę,wypróbuję bo zawsze mam problem z gotowaniem jajek,przeważnie popękają

Janina

Zadanych pytań: 159

26.10.2013 23:02

Nie znałam tegho sposobu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak