Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

28.12.2014 18:55

Moja rada- Zrobiłam w tym roku piernik staropolski- ale przy pieczeniu się zagapiłam i piekł się za długo. Efekt- twardy kamlot!!! Jak sobie poradzić?- włożyć piernik/ pierniczki do dużej puszki lub szczelnego pojemnika na ciasto z kawałkiem cytryny lub jabłka (mogą być też obierki od jabłka)- piernik będzie chłonął z nich wilgoć i zmięknie. Ale trzeba pamiętać o wymianie cząstek owoców/ obierek z jabłek co 2 dni, żeby nie zaczęły się psuć.

Odpowiedzi (32)

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

28.12.2014 20:31

Dobra rada na uratowanie pierniczków :)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

28.12.2014 20:38

Znam tą poradę ;) ale nie próbowałam, pierniczki piekę bez leżakowania, a piernika na szczęście jeszcze nie zdarzyło mi się "przepiec" :) ale kto wie, może kiedyś sama sprawdzę jak to w praktyce wygląda

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

28.12.2014 20:42

dobra rada zawsze się przyda

Klausia

Zadanych pytań: 251

28.12.2014 21:38

na pewno skorzystam :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.12.2014 21:49

przydatna rada

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.12.2014 22:03

Dzięki za przydatną radę ;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

28.12.2014 22:17

Dobra rada zawsze się przyda, dzięki :)

kornelcia

Zadanych pytań: 13

28.12.2014 23:23

chętnie skorzystam

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

29.12.2014 00:27

Bardzo przydatna rada

Konczi

Zadanych pytań: 632

29.12.2014 02:00

dziękuję za radę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak