Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

28.12.2014 18:55

Moja rada- Zrobiłam w tym roku piernik staropolski- ale przy pieczeniu się zagapiłam i piekł się za długo. Efekt- twardy kamlot!!! Jak sobie poradzić?- włożyć piernik/ pierniczki do dużej puszki lub szczelnego pojemnika na ciasto z kawałkiem cytryny lub jabłka (mogą być też obierki od jabłka)- piernik będzie chłonął z nich wilgoć i zmięknie. Ale trzeba pamiętać o wymianie cząstek owoców/ obierek z jabłek co 2 dni, żeby nie zaczęły się psuć.

Odpowiedzi (32)

Seba

Zadanych pytań: 1313

29.12.2014 09:55

przydatna rada

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

29.12.2014 11:03

Traktuję tak samo większość pierniczków, bo zawsze mi twarde wychodzą.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

29.12.2014 11:03

warto o tym wiedzieć

teresa18

Zadanych pytań: 502

29.12.2014 11:38

Tez tak robię,

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

29.12.2014 13:44

dzięki, warto wiedzieć :)

marzut

Zadanych pytań: 4

29.12.2014 13:55

dobra rada :)

Janina

Zadanych pytań: 159

29.12.2014 14:08

Ciekawa podpowiedź, dzięki;)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

29.12.2014 19:02

zawsze można ewentualnie zetrzeć lub zmielić taki piernik i zrobić pralinki z dodatkiem masła,miodu serka mascarpone i kilku innych składników:)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

29.12.2014 23:13

Obym nie musiała korzystać ;) Ale dobrze wiedzieć.

Noruas

Zadanych pytań: 232

30.12.2014 20:55

dobrze wiedzieć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak