Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.11.2014 16:46

Moje pytanie.....dodajecie bułkę do mięsnego pasztetu? jeżeli tak,to jaką?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.11.2014 13:28

dodaję namoczoną bułkę w wodzie albo mleku

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

04.11.2014 16:59

czasami dodaję jak chcę żeby pasztet był bardziej delikatny i miękki zwykłą pszenną bułkę namoczoną w mleku odciśniętą i następnie zmieloną razem z mięsem do pasztetu

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.11.2014 17:01

jeśli pasztet jest pieczony, to dodaję tak, jak do kotletów mielonych, czyli namoczoną w wodzie lub mleku - do pasztetu do smarowania, kóry pasteryzuję w słoiczkach, nie dodaję bułki, bo boję się, że pasztet będzie nietrwały

Odpowiedzi (27)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

04.11.2014 17:09

ja nie dodaję, bo pasztet byłby zbyt suchy, a ja lubię wilgotny

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.11.2014 17:11

Też lubie pasztet taki "mokrawy"dlatego ja nie daję

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

04.11.2014 17:15

ja dodaję kaszkę manna lub kaszkę kukurydzianą

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.11.2014 17:26

Ciekawych rzeczy się dowiaduję...nie wiedziałam,że dodatek bułki tak jak napisała @Katarzyna59 czy Margo1 powoduje,to że pasztet jest twardy...@cukiereczek zaskoczyła mnie kaszą..a ja do pasztetu zawsze dodaję zwykłą bułkę i moczę ją w wywarze z gotowanego mięsa ale zadałam Wam to pytanie po Kuchennych Rewolucjach,w których to p.Magda G. do pasztetu poleciła namoczenie chałki........intryguje mnie ten sposób i następnym razem chyba tak zrobię:)

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.11.2014 17:27

nie dodaję bułki moczonej tylko trochę bułki tartej i kaszy manny

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.11.2014 17:31

Do mięsnego pasztetu dodaję : albo bułkę pszenną namoczoną w wodzie/mleku, a ja nie to sypką : bułkę tarta, kaszę mannę, kaszę kukurydzianą.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.11.2014 17:41

dodaję moczoną i odciśniętą w mleku ale nie zawsze

monikalangier

Zadanych pytań: 0

04.11.2014 17:43

namoczoną kajzerkę

anemon

Zadanych pytań: 163

04.11.2014 17:44

Do pieczonych pasztetów najczęściej dodaję malutką czerstwą bułkę moczoną w wywarze mięsnym, czasami dodaję też kaszkę mannę. Do pasztetów bez pieczenia nie dodaję ani bułki, ani kaszy.

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.11.2014 17:44

U mnie w domu moczoną chałkę dodawało się do pasztetu rybnego, rybnych pulpetów w galarecie oraz rybnych kotletów mielonych. Moja Babcia tak robiła - Mama zamieniła tę chałkę na krakersy z Lajkonika i od 40 lat do dziś je stosuje ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak