Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.06.2014 09:10

Moje pytanie, może będzie dość nietypowe, ale postanowiłam się Was poradzić. Nie posiadam w domu drylownicy, a chcę wydrylować czereśnie do ciasta, jak mogę zrobić to w inny sposób, bardzo proszę o rady.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ewelina1991

Zadanych pytań: 0

29.06.2014 10:49

nożem kuchennym, a kiedyś słyszałam że też można wypychać pestkę słomką tylko że wtedy wiśnie mogą być trochę zgniecione

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

29.06.2014 10:58

Jeśli nie drylownica, to ostry nóż :)

migotka28

Zadanych pytań: 20

29.06.2014 11:02

przy większych ilościach sprawdza się drylownica choć nie zawsze bo to zalezy od wielkości czereśni a tak mniejsze ilości można spokojnie nożykiem ostatnio nawet tak robiłam bo nie opłacało sie nawet brudzić drylownicy,czereśnie zazwyczaj są duże i mięsiste więc nożykiem tez idzie to bardzo sprawnie

Odpowiedzi (40)

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.06.2014 09:11

Na myśl mi przychodzi jedynie, aby każdą czereśnię przekroić na połowę ostrym nożem i wyjąć pestkę ze środka :-)

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.06.2014 09:22

nigdy tak nie robiłam ale prawdopodobnie można to zrobić agrafką

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

29.06.2014 09:42

nie znam innego sposobu oprócz drylownicy albo noża, ale polecam kupno bo to niewielki koszt, opłaca się nawet jeśli rzadko się używa , bo przynajmniej szybo i w miarę czysto można poradzić sobie z wiśniami

borgia

Zadanych pytań: 89

29.06.2014 10:04

Gosiu agrafką można na bank - tak robiła moja Babcia. Tylko, że agrafka musi być dosyć duża. Renato, ale może ktoś z sąsiadów ma? Warto pożyczyć, bo drylownicą idzie błyskiem.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.06.2014 10:09

ja tez nie mam iz awsze przpołowić na pół można i wyjąć pestkę

Megg

Zadanych pytań: 69

29.06.2014 12:14

ja używam tylko drylownicy, nie znam innego sposobu

Lidzia

Zadanych pytań: 21

29.06.2014 12:15

Wystarczy spinacz biurowy. Trzeba go tylko rozgiąć.

adelajda

Zadanych pytań: 234

29.06.2014 12:18

moja mama robiła agrafką

Noruas

Zadanych pytań: 232

29.06.2014 12:28

U mnie robiło się agrafką :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.06.2014 12:45

Ja robię ostrym nożykiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak