Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.08.2013 15:03

może Mi ktoś podpowiedzieć co robię nie tak jak robię kopytka po ugotowaniu się podczas wyjmowania rozlatują się ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

12.08.2013 15:40

zgadzam sie z poprzednikami,za długo gotowane albo za mało mąki

adelajda

Zadanych pytań: 234

12.08.2013 16:23

ciasto należy dobrze wyrobić

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.08.2013 15:08

jeśli się rozlatują to podczas robienia dodałaś za mało mąki może

Odpowiedzi (23)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.08.2013 15:05

nadmienię jeszcze że gotuję je w osolonej wodzie z dodatkiem oleju

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.08.2013 15:09

Ewentualnie za długo gotowałaś .

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

12.08.2013 15:11

po mojemu przyczyny mogą być dwie za długo są gotowane od wypłynięcia lub dodajesz za mało mąki do ciasta

halina17

Zadanych pytań: 271

12.08.2013 15:12

Może złe proporcje składników albo za długo gotowałaś.Mi się jeszcze nigdy tak nie przydarzyło.Teraz jeszcze są ziemniaki "wodniste" może dla tego , za mało mąki dałaś.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

12.08.2013 15:15

za mało mąki - za długo gotowane na większym ogniu = ja zawsze ziemniaki zmielone kładę do miski i dziele na "4", jedną część wyjmuję na ziemniaki i w to miejsce sypię mąkę do wierzchu ziemniaków, po zagotowaniu gotuję z 4 minuty na małym ogniu

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

12.08.2013 15:16

Mam podobne zdanie albo za długo gotujesz, albo za mało mąki.

jozefinach

Zadanych pytań: 68

12.08.2013 15:24

Ziemniaki do kopytek powinny być bardzo dobrze ostudzone, nie mogą być ciepłe.

Renata9

Zadanych pytań: 329

12.08.2013 15:37

moze za dlugo gotujesz, jesli np. wylaczysz kuchnie i zostawisz jeszcze kopytka w garnku z woda, to one i tak sie nadal gotuja

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

12.08.2013 16:05

za długo albo za szybko gotowane lub tez za mało mąki

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

12.08.2013 16:22

Dokładnie jak piszą poprzednicy albo za mało mąki albo zbyt długo gotowane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak