Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.08.2013 15:03

może Mi ktoś podpowiedzieć co robię nie tak jak robię kopytka po ugotowaniu się podczas wyjmowania rozlatują się ?

Odpowiedzi (23)

anemon

Zadanych pytań: 163

12.08.2013 16:54

Może ziemniaki masz nieodpowiedniej odmiany na kopytka, albo przygotowane ciasto lub już same kopytka, długo czekają na ugotowanie. Powinno być tak: zagniatasz ciasto, formujesz kopytka i od ręki gotujesz.

Janina

Zadanych pytań: 159

12.08.2013 16:54

Za długo gotowane i mało mąki wrobione w ciasto;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.08.2013 17:05

za długo raczej się nie gotują gotuję ok.3-4min.od wypłynięcia na wierzch jak pisze w mojej kuchni lubię,muszę następnym razem spróbować dać więcej mąki,@anemon robię tak jak piszesz nie leżą i nie czekają na ugotowanie,@Renata od razu wyjmuję nie zostawiam w garnku z wodą,@jozefinach ziemniaki zawsze mam wystudzone biorę ugotowane z lodówki,w każdym razie wielkie dzięki za porady :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

12.08.2013 17:30

chyba za mało mąki

Róża1

Zadanych pytań: 7

12.08.2013 17:32

chyba ciut za mało mąki:-)

anemon

Zadanych pytań: 163

12.08.2013 17:34

@mirosława, to w takim razie nieodpowiednia odmiana ziemniaków, bo innego powodu nie widzę. Nie wiem czy masz ziemniaki we własnym ogródku czy kupuje, ale może spróbuj innych ziemniaków.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.08.2013 18:29

@anemon jeszcze spróbuję następnym razem dodać więcej mąki może dodaję jej faktycznie za mało ale nigdy tak aż dużo nie dodawałam bo bałam się że wyjdą twarde a ziemniaki kupuję :)w każdym razie dziękuję bardzo za porady jak następnym razem zrobię to napiszę czy wyszły :)

anemon

Zadanych pytań: 163

12.08.2013 19:35

Dobry pomysł, nie masz wyjścia musisz próbować, w końcu muszą się udać. Życzę powodzenia i oczywiście czekam na relację z kuchni. Gdybyś była zainteresowana, to zobacz ja robię w takich proporcjach. Szklanka o pojemności 250 ml. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/168286/kopytka-z-duszona-cebulka.html

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

12.08.2013 20:08

Małgorzata Kowalczyk ale ja np. nie dodaję w ogóle mąki kartoflanej robiąc kopytka i są pyszne.

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.08.2013 20:12

proporcje może dajesz nie takie, Może za mało mąki. Ziemniaki zimne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak