Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ania2610

Zadanych pytań: 4

10.02.2015 11:57

Może mi podpowiecie, od czego zależy jasna obwódka przy smażeniu pączków? Słyszałam, że od wyrobienia ciasta i szczerze mówiąc robiłam już pączki wiele razy, pomimo, iż były pięknie wyrośnięte i puszyste w środku po usmażeniu - obwódka nieraz mi wychodzi, innym razem nie. Może macie swój sprawdzony sposób?

Odpowiedzi (24)

Ania84

Zadanych pytań: 67

10.02.2015 21:40

ja tam nie zwracam uwagi na obwódke:)

jola91

Zadanych pytań: 23

10.02.2015 22:31

Po wycięciu pączków z ciasta trzeba dać im "odpocząć" ok. 40-50 minut, w tym czasie ładnie wyrosną i będą lekkie (tym samym będą unosiły się ładnie na tłuszczu)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

11.02.2015 10:09

Też nie zwracam uwagi na obwódki , ważne aby pączek smakował

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.02.2015 09:09

jest róznica którą stroną wrzucasz pączki musisz porównać jak będziesz smażyła pączki .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak