Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anemon

Zadanych pytań: 163

20.05.2014 17:30

Mrozicie biały ser? Czy po rozmrożeniu nadaje się na sernik lub pierogi?

Najlepsze odpowiedzi (3)

misia53

Zadanych pytań: 339

20.05.2014 22:03

Ja osobiście nie mroziłam ale będąc na wakacjach na wsi widziałam jak kuzynka rozmrażała i piekła sernik. Mają swój ser i zawsze część zamraża . Sernik był dobry więc chyba możesz zamrozić.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

21.05.2014 09:45

ja mroziłam,i jest ok.po rozmrożeniu:)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

20.05.2014 17:55

raz mroziłam i więcej nie bo po rozmrożeniu miał inną konsystencję tak jakby był lekko zwarzony i to mnie zniechęciło

Odpowiedzi (47)

Klausia

Zadanych pytań: 251

20.05.2014 17:42

Czasami mrożę. Do pierogów się nada szczególnie ruskich, do klusek leniwych także. Natomiast do sernika to nie jestem pewna bo smak i konsystencja takiego sera znacznie się zmienia po rozmrożeniu.

adelajda

Zadanych pytań: 234

20.05.2014 17:46

Mrożę ser ale sernika z niego nie piekłam, natomiast pierogi na słodko i pikantnie robiłam było OK.

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

20.05.2014 17:58

nie mrożę sera

Lidzia

Zadanych pytań: 21

20.05.2014 17:59

Twaróg po zamrożeniu kruszy się, a i smak zmienia. Do sernika się nie nadaje.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.05.2014 18:08

nie mrożę sera

anemon

Zadanych pytań: 163

20.05.2014 18:10

Kupiłam sporo za dużo i teraz się zastanawiam co z nim zrobić? Może spróbuję skoro do pierogów się nadaje i jest okej.

Renata9

Zadanych pytań: 329

20.05.2014 18:14

tak, mrożę ser i później wykorzystuję go np. do ciasta

Pyszota

Zadanych pytań: 85

20.05.2014 18:14

ja najczęściej mrożę i zawsze nadaje się później do potraw

kuklik

Zadanych pytań: 604

20.05.2014 18:34

mrożę ale swojskiej roboty i po rozmrożeniu przerabiam go bo zmienia smak ale do farszu się nadaje i sernik też piękę

Dorota37

Zadanych pytań: 468

20.05.2014 18:38

Na sernik to raczej nie polecam, w pierogach ruskich nie wyczuje się zmiany po rozmrożeniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak