Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

27.02.2015 07:42

Na czym pieczecie bezę by ładnie odeszła od spodu ?? Moja przywarła i to skutecznie :/

Odpowiedzi (42)

Milka100

Zadanych pytań: 76

27.02.2015 09:01

piekę na papierze lub samej blaszce, 110 C i półtorej godziny, dosuszam przez noc w wyłączonym nieparniku.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.02.2015 09:05

Ja piekę 40-60 minut w 140 stopniach

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

27.02.2015 09:09

też zawsze piekę na brązowym papierze do pieczenia

Ola1984

Zadanych pytań: 295

27.02.2015 09:12

Zawsze piekę bezy na papierze do pieczenia, nigdy nie miałam problemów z odklejeniem go od spodu. Ważne, aby papier był woskowany, wtedy nic nie powinno przywierać.

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.02.2015 09:23

ja też zawsze piekę na papierze do pieczenia na blaszce. i nigdy nie przywiera. To nie wina na czym pieczemy a temperatury. Ja piekę na 110 a potem zmniejszam na 100 stopni

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

27.02.2015 09:23

Też piekę na papierze, tylko na tej błyszczącej stronie i zawsze ładnie mi odchodzą.

borgia

Zadanych pytań: 89

27.02.2015 09:53

Kiedyś, gdy były trudności z pergaminem (a były) piekłam na natłuszczonej i oprószonej mąka blasze. Teraz też piekę na pergaminie lub na podkładce - nie tyle silikonowej, ile... no właśnie. Sama nie wiem z czego to jest. Podam Ci namiary, bo jest to mata wielokrotnego użytku za niewielką cenę. Piekę na niej również ciasto francuskie i wykładam czasami formy z chlebem. Luknij na pocztę.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

27.02.2015 10:15

na papierze teflonowym

Mniam

Zadanych pytań: 87

27.02.2015 10:24

Piekę (suszę) na papierze do pieczenia. Przykleja się, ale odchodzi. A wystygła całkowicie?

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.02.2015 10:24

zawsze wszystko piekę na papierze do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak