Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.11.2016 00:16

-Na ile dni, przed 24.12. zaczniecie cokolwiek szykować, by potem tego dnia „nie zarabiać się” ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.11.2016 07:40

u nas zawsze zaczyna się od zamarynowania karpi na 3 dni przed Wigilią - kroimy je w dzwonka, posypujemy solą i przekładamy plastrami cebuli oraz przyprawami (liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty) -karpie wędrują do lodówki albo na zewnątrz, jeśli jest niska temperatura (0-3*)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

16.12.2016 23:16

Robię na świeżo

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

18.11.2016 19:54

dwa dni przed Wigilią

Odpowiedzi (36)

berys18

Zadanych pytań: 1434

16.11.2016 07:49

chcę wcześniej z siostrą zrobić uszka i pierogi i zamrozić

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

16.11.2016 08:05

2 dni przed Wigilią robię pierogi i uszka, dzień przed Wigilią ryby, resztę potraw w Wigilię

Beatris

Zadanych pytań: 43

16.11.2016 09:03

Zależy co wymyślę, np. pierogi, bigos i pierniczki robię dużo wcześniej, inne potrawy i ciasta dzień przed wigilią, a niektóre tuż przed...

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

16.11.2016 09:11

postaram się tak zaplanować przygotowania, by przebiegły sprawnie. Włączę w nie całą rodzinkę

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

16.11.2016 09:15

Raczej wszystko zostawiam na koniec ,bo pracuję a to u mnie w pracy gorący okres.

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.11.2016 09:57

Pierogi zrobię wcześniej i zamrożę, pierniki też, a reszta to tak 3 dni przed świętami

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.11.2016 10:22

na Wigilię zawsze dzielimy się wykonaniem potraw z rodzinką i wszystko robimy świeże

pestka

Zadanych pytań: 424

16.11.2016 10:51

pierniki upiekę wcześniej pozostałe potrawy przygotowuję na 2 dni wcześniej lub od rana przed Wigilią

Alex_M

Zadanych pytań: 119

16.11.2016 11:21

zawsze wcześniej lepimy uszka i pierogi, teściowa zamraża i jedno z głowy ;)

kd045

Zadanych pytań: 7

16.11.2016 14:03

ja zawsze na końcu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak